Suruç'ta 4 Kisinin Öldügü Seçim Kavgasiyla Ilgili 4 Kisi Tutuklandi

Sanliurfa’nin Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesi yasanan ve 4 kisinin hayatini kaybettigi kavgayla ilgili gözaltina alinan AK Parti Sanliurfa Milletvekili Ibrahim Halil Yildiz’in agabeyi ve yegenlerinin de aralarinda bulundugu 11 kisiden 4’ü tutuklanirken 7 kisi ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

24 Haziran 2018 genel seçimlerine 10 gün kala AK Parti Sanliurfa Milletvekili Ibrahim Halil Yildiz, yakinlari ve partililerle birlikte Suruç ilçesinde esnaf ziyareti gerçeklestirdi. Ziyaret esnasinda Senyasar ailesine ait dükkana giren Yildiz’in yakinlari ile Senyasar ailesi arasinda silahli kavga çikti. Kavgada Haci Esvet Senyasar, ogullari Celal Senyasar ve Adil Senyasar ile Milletvekili Ibrahim Halil Yildiz’in kardesi Mehmet Sah Yildiz hayatini kaybederken 8 kisi ise yaralandi.

Olayin üzerinden geçen 4 yilin ardindan Sanliurfa Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, aralarinda AK Parti Sanliurfa Milletvekili Ibrahim Halil Yildiz’in agabeyi Celal Yildiz, yegeni Osman Sah Yildiz ve Osman Yildiz’in da bulundugu 11 kisiyi gözaltina aldi.

Emniyete götürülen zanlilardan 2’si ifadelerinin ardindan serbest birakilirken 9 kisi ise saglik kontrolünden geçirildikten sonra dün adliyeye sevk edildi. Savcilik 2 kisiyi serbest birakirken 7 kisiyi ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti.

Hakim karsisina çikarilan ve aralarinda Milletvekili Ibrahim Halil Yildiz’in agabeyinin bulundugu 4 kisi “Kasten adam öldürme ve Delilleri karartma” suçlamasiyla tutuklanarak cezaevine gönderilirken 5 zanli ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Olayla ilgili sorusturma devam ediyor.
Kaynak: İHA