Odessa Saldirisinda Ölü Sayisi 8'E Yükseldi

Rus ordusunun, Ukrayna’nin Odessa sehrinde düzenledigi saldirida hayatini kaybedenlerin sayisi 8’e yükseldi.



Rus ordusunun Ukrayna’ya yönelik saldirilari sürüyor. Ukrayna’nin Odessa sehrine düzenlenen saldirilarda hayatini kaybedenlerin sayisinin 8’e yükseldigi açiklandi. Odessa Belediye Baskani Gennadiy Truhanov arama kurtarma çalismalarinin devam ettigi görüntüleri yayinlayarak yaptigi açiklamada, “Arkamda duran yapi Ruslar tarafindan askeri hedef olarak tanimlaniyor. Aralarinda 3 aylik çocugun da oldugunu 8 kisinin ölümü gerçeklesti. Kiz çocugu daha hayati göremedi. Hayvanlar ayni cehennemde gibi yandilar” ifadelerini kullandi.

Rus ordusunun Odessa’ya düzenledigi saldirida ilk belirlemelere göre 5 kisinin hayatini kaybettigi, 18 kisinin ise yaralandigi açiklanmisti.

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ise düzenlenen basin toplantisinda, Odessa sehrinin ikinci bir Mariupol olma riskine isaret ederek, "Odessa da Mariupol gibi olur mu evet olabilir. Rus ordusunun binlerce tank ve zirhlilari var. Moldova’ya kadar koridor açacaklar. Onlarin duracaklarina inanmiyorum” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA