Elazig'da Geleneksel '23. Sahur Halayi' Renkli Görüntülere Sahne Oldu

ELAZIG – Elazig’da sahurun 23’üncü gecesinde valilik önünde de bir araya gelen yüzlerce Elazigli ayni anda halay çekip, çiftetelli oynadi. Uzun halay kuyrugu olusturan vatandaslar mesalelerin altinda renkli görüntülere sahne oldu.

Elazig'da Geleneksel '23. Sahur Halayi' Renkli Görüntülere Sahne Oldu


Elazig’da her sene oldugu gibi bu sene de Harput Kültür Sanat ve Egitim Dernegi tarafindan 23. sahur halayi etkinligi düzenlendi.

Valilik meydaninda düzenlenen ve geleneksel hale gelen etkinlige yüzlerce vatandas katildi.

Saat 23.23’ü gösterdiginde davul ve klarnetler çalinmaya basladi.

Bir araya gelen yüzlerce vatandas, ayni anda hala çekip çiftetelli oynadi. Uzun halay kuyrugu olusturan vatandaslar mesalelerin altinda renkli görüntülere sahne oldu. Etkinligi izlemeye gelen çok sayida vatandas ise telefonlariyla sahur halayini görüntüledi.

Her sene düzenlenen 23. sahur halayini bu sene de düzenledikleri için çok mutlu oldugunu aktaran Elazig Harput Kültür Sanat ve Egitim Dernegi Baskani Hakan Ergün, “Her sene düzenledigimiz sahur halayinda bu sene de Elazig halki olarak toplanarak düzenleyecegiz. Bu seneki eglencemizde de gelen halkimiza ve yakinlarimiza tesekkür ediyorum. Her sene düzenledigimiz 23. sahur halayini bu sene de Elazig plakasi olan 23. gecemizde düzenliyoruz. Elazig kültürünü yaymak ve gelistirmek için yapiyoruz. Tüm sehir halkini da davet etmis bulunmaktayiz” dedi.

Kaynak: İHA