6. Hersek Yagli Güresleri'nin Baspehlivani Hüseyin Gümüsalan Oldu

Altinova Belediyesi 6. Hersek Yagli Güresleri finalinde Faruk Akkoyun yenen Hüseyin Gümüsalan baspehlivanliga uzanan isim oldu.

6. Hersek Yagli Güresleri'nin Baspehlivani Hüseyin Gümüsalan Oldu
Yalova’nin Altinova ilçesinde yagli güres heyecani yasandi. Hersek Er Meydani’nda 13 boyda gerçeklesen güresler kiran kirana mücadelelere sahne oldu. Ramazan ayi nedeniyle bu yil güreslerde ilk kez baspehlivanlik karsilasmalari gece yapildi. Miniklerde küçük, orta ve büyük boy mücadeleleri gündüz saatlerinde gerçeklestirildi.

Altinova Belediyesi tarafindan Hersek Meydani’nda verilen toplu iftarin ardindan baspehlivanlik mücadeleleri basladi.

2009-2010 Kirkpinar Baspehlivani Mehmet Yesil, 2006 Kirkpinar Baspehlivani Osman Aynur, 2021 Kirkpinar Baspehlivan üçüncüsü Faruk Akkoyun, Hüseyin Gümüsalan, Mustafa Tas, Hasan Cengiz, Yildiray Akin, Nedim Gürel, Tanju Gemici, Ünal Karaman, Kaan Kaya ve Serhat Gökmen baspehlivanlik için kiyasiya mücadele verdi.

6. Hersek Yagli Güresleri finalinde Faruk Akkoyun’u yenen Hüseyin Gümüsalan baspehlivan oldu.

Baspehlivan Hüseyin Gümüsalan’a altin kemeri ilçe protokolü birlikte takti.

Gümüsalan, kazandigi için mutlu oldugunu belirterek, "Bu yagli güresleri düzenleyen Altinova Belediye Baskanimiza, aglarimiza, herkese tesekkür ediyorum. Insallah Kirkpinar’da da baspehlivanligi almak için elimizden geleni yapacagiz. Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanimiza da bize verdigi desteklerden dolayi çok tesekkür ediyorum" diye konustu.

Altinova Belediye Baskani Metin Oral, Ata sporuna desteklerin her zaman sürecegini ifade etti.

Güres severlere güzel mücadeleler izleten pehlivanlara tesekkür eden Oral, "Gece 2’ye kadar bu sogukta bekledik ama degdi. 2 yildir da özlemisiz. dolayisiyla güresçilerimiz de sag olsunlar, çok iyi mücadele ettiler. hepsine tesekkür ediyorum, bundan sonraki süreçte de basarilar diliyorum. Yagli güreslerin baslangicini bu yil buradan vermis olduk" dedi.

Güres agasi Ali Yurt da güresçileri tebrik etti.

Öte yandan Basalti’nda Seçkin Duman, Büyük Orta’da Hüseyin Özdemir, Deste Büyük’te Hayrettin Sen, Küçük Orta Küçük’te Ensar Biyik, Küçük Orta Büyük Sinan Yildiz birinci oldu.

Gündüz yapilan Minik 1’de Ahmet Ali Bül, Minik 2’de Mustafa Yanmaz, Tesvik 1de Fahrettin Çelik, Tesvik 2’de Mustafa Ekin, Tozkoparan’da Kerem Uygun, Ayak’ta Baris Kemal Yigit birincilige ulasan isimler oldu.
Kaynak: İHA