'Savas Magduru Ukraynali Çocuklar Sergisi' Ziyaretçilere Kapilarini Açti

Büyükçekmece Kervansaray’da ‘’Savas Magduru Ukraynali Çocuklar Sergisi’’ Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Ukrayna Baskonsolosu Roman Nedilsky’inin katilimiyla dün ziyaretçilere kapilarini açti.

'Savas Magduru Ukraynali Çocuklar Sergisi' Ziyaretçilere Kapilarini Açti
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armagani olani 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin arifesinde anlamli bir sergi olan "Savas Magduru Ukraynali Çocuklar Sergisi" kapilarini dün ziyaretçilere kapilarini açti. Rusya’nin yaklasik 2 aydir Ukrayna’da sürdürdügü savasin magduru çocuklarin fotograflarinin ve baris çagrisi yapan çizimlerinin yer aldigi resimler Büyükçekmece’de sergileniyor. Program, Ukrayna Milli Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün’ün ve Baskonsolos Roman Nedilskyi’nin konusmalarini tamamladiktan sonra sergiyi gezdiler. Program saygi durusu ile sona erdi.

“Rusya’nin saldirilarindan dolayi 208 çocuk öldü”

Programa katilan Ukrayna Istanbul baskonsolosu Roman Nedilsyk, “Maalesef son zamanlarda çocuklarimiz güvende degil. Rusya’nin saldirilarindan dolayi 208 çocuk öldü, 368 çocuk agir yaralandi. Ukrayna halki direnecek, savasacak, topraklarini savunacak, evlerini, ailelerini savunacak ve biz bu savasi kazanacagiz. Çocuklar güvende olmali, anne ve babalariyla yasamali, her devletin görevi çocuklara güvenli bir yasam saglamaktir ve biz bunu saglamaya çalisiyoruz. 23 Nisan Türkiye’de büyük bir bayram, ulusal egemenlik ve çocuk bayramidir. Bu vesileyle Büyükçekmece Belediyesi’yle ortaklasa bir etkinlik düzenledik ve biz bugün savasin çocuklara ne getirdiginin göstermeye çalisacagiz” dedi.

“Biz savasmayi bilen bir devletiz”

Etkinlik hakkinda açiklamalarda bulunan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulusunun 102’inci yilini kutluyoruz ve bugünü büyük önder Mustafa Kemal Atatürk Türk, dünya çocuklarina armagan etmistir. Çocuklarimizla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 102’inci yilini kutlarken, bir taraftan da 21’inci asrin ilk çeyreginde hemen burnumuzun dibinde, Rusya’nin Ukrayna’ya saldirmasi ve büyük güç kullanmasiyla karsilastik. Biz 23 Nisani Çocuk Bayrami olarak çocuklarla beraber güzel vakit geçirmeye çalisirken bir taraftan da savas bölgesindeki çocuklarin tam anlamiyla katledildigini görüyoruz, dünyanin buna dur demesi lazim. Bugün dikkatleri buraya çekmek için Büyükçekmece’de ulusal egemenlik ve çocuk bayraminin bir bölümünde de Ukrayna Istanbul Baskonsoloslugu ile birlikte Ukrayna’da çocuklarin katledilmesi konusunu gündeme getirerek dikkat çekmek istedik. Rusya’yi vahsice yaptigi savastan dolayi kiniyoruz. Biz savasmayi bilen bir devletiz. Savas, iki ülkenin askerleri arasinda olur. Toplarla ve füzelerle çocuk, genç, yasli öldürülmez, savasin bir kurali vardir. Bu nedenle ben Rusya’yi terörist devlet olarak görüyorum, çünkü 21’inci asirda böyle bir durumla karsilasmak aklimizin ucundan bile geçmeyen bir durumla karsi karsiya kaldik dünya olarak. Bu nedenle Bizim Büyükçekmece de ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalarinda Ukrayna’da katledilen çocuklari ön plana çikartma gibi bir çalismamiz oldu. Artik sadece üzülüyoruz ve bu savasin biran önce bitmesini bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA