Sanatin Merkezi Bayramin Adresi Oldu

Sehitkamil Sanat Merkezi, sehirdeki 23 Nisan kutlamalarinda 2 önemli organizasyona ev sahipligi yapti. Sehitkamil Belediyesi tarafindan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla gerçeklestirilen ’’Çocuk Gözünden Kareler Fotograf Yarismasi ve sergi ile ‘Sanatin Çocuklarindan 23 Nisan Özel Konseri’ büyük ilgi gördü.

Sanatin Merkezi Bayramin Adresi Oldu
Sehitkamil Belediyesi ile GIFSAD isbirliginde düzenlenen, ‘Çocuk Gözünden Kareler Fotograf Yarismasi ve Sergi’ etkinligine 8-15 yas arasindaki ögrenciler katildi.

Yarismada dereceye giren ilk 3 kisiye fotograf makinesi, 47 kisiye ise sergileme ödülü olarak akilli saat, 9 kisiye de jüri özel ödülü olarak termos armagan edildi. Ödül alan fotograflarin yer aldigi sergi, Sehitkamil Sanat Merkezi içerisinde bulunan Sehitkamil Sanat Galerisi’nde açildi. ‘Sanatin Çocuklarindan 23 Nisan Özel Konseri’ organizasyonda; piyano, keman, baglama ve gitar bransinda Sehitkamil Sanat Merkezi’nde egitim gören 23 ögrenci sahne aldi. Piyano dinletisinde; Istiklal Marsi, Fikrimin Ince Gülü, Ben Yoruldum Hayat, Memleketim, Eledim Eledim, Jane Maryam, Secret Garden, Carmen, Senden Daha Güzel, Kol Dügmeleri, Her Sey Seninle Güzel isimli eserler icra edildi. Keman dinletisinde; 9. Senfoni, 23 Nisan Sarkisi, Duydum Ki Unutmussun, Brams, Artik Sevmeyecegim, Magusa Limani isimli eserler icra edildi. Piyano, keman, baglama, gitar enstrümanlarindan olusan bölümde ise Hatirla Sevgili, Deniz Üstü Köpürür, Atatürk Çocuklari, Iki Keklik, Uzun Ince Bir Yoldayim isimli eserler icra edildi.

Düzenlenen fotograf yarismasina katilan ve dereceye giren ögrencilerin ödüllerini verdikten sonra serginin açilisini gerçeklestiren Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, daha sonra da çocuklarin verdigi konseri dinledi.

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu’nun yani sira programlara Sehitkamil Kaymakami Ömer Kalayli, Sehitkamil Belediye Baskan Yardimcisi Ceyda Gürsel, GIFSAD Baskani Levent Ural, veliler ve ögrenciler katildi.

Sergi açilisinda konusan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, su ifadeleri kaydetti:

“Öncelikle organizasyonun bu noktaya gelmesinde emek veren tüm çalisma arkadaslarima ve GIFSAD yöneticilerine yürekten tesekkür ediyorum. Hakikaten uzun bir süreç oldu. GIFSAD ile bugüne kadar degisik temalarda yarismalar yaptik. Bu sene, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla bir etkinlik yapalim, dedigimizde de söz sahibinin çocuklar olmasini istedik. Çocuklarimizin gözünden yakalanan fotograf karelerini görelim istedik. Sergide, birbirinden farkli fotograflar görecegiz. Bu sene 102. yil dönümünü kutladigimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisiyla birlikte Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarina armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami münasebetiyle bir aradayiz. Buradaki çocuklarimizin sahsinda tüm çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyorum.”

Yarismada siralama yapilmadi

Sergi açilisinda konusan GIFSAD Baskani Levent Ural, su ifadeleri kullandi:

“Dünyada ilk ve tek olan bu anlamli günü bizlere kazandiran Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmustur’ sözü ile atalarimizin, ’Agaç yas iken egilir’ sözünü bir araya getirip bu yarismayi düzenleme karari aldik. Yarismamizda bir, iki, üç siralamasi yapmadik. Yarismamizda ilk üçe girenler, jüri özel ödülü alanlar ve sergileme ödülü alanlar olmak üzere üç kategoriye ayirdik. Bu yarismayi da düzenlerken, bizlere destek veren Sayin Sehitkamil Belediye Baskanimiza, Kültür Müdürlügümüze, jüri üyelerine ve destek olan tüm katilimcilara tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA