Meksika'da Kamyon Kasasinda 330 Kaçak Göçmen Yakalandi

Meksika’nin Puebla eyaletinde kamyon kasalarinda seyahat eden 330 düzensiz göçmen yakalandi. Yetkililer göçmen grubunun son 3 yilda yakalanan en büyük düzensiz göçmen grubu oldugunu belirtti.

Meksika'da Kamyon Kasasinda 330 Kaçak Göçmen Yakalandi


Meksika Ulusal Göç Enstitüsü tarafindan yapilan açiklamada, Meksika’nin Puebla eyaletindeki bir otoyolda kamyon kasalarinda seyahat eden 330 düzensiz göçmenin yakalandigi bildirildi.

Yetkililer göçmen grubunun son 3 yilda ele geçirilen en büyük düzensiz göçmen grubu olduguna dikkat çekti. Açiklamada 330 düzensiz göçmenden 108’inin Küba, 73’ünün Honduras, 55’inin El Salvador, 44’ünün Nikaragua, 36’sinin Guatemala ve 14’ünün ise Ekvador uyruklu oldugu belirtildi.

Ulusal Göç Enstitüsü ekiplerinin yani sira Puebla Eyalet Polisi ve Ulusal Muhafizlarin da katilimiyla yapilan operasyon sonucunda göçmenlerin seyahat ettigi 11 adet kamyon ile 2 adet binek araca el konulurken, göçmenlerle birlikte bulunan Meksikali 19 kisi ise insan kaçakçiligi süphesiyle gözaltina alindi.

Yetkililer yakalanan 330 düzensiz göçmenin haklarindaki yasal islemlerin yapilmasi için Ulusal Göç Enstitüsü Merkezine sevk edildigini açiklarken, Meksika’daki düzensiz göç ve insan kaçakçiligi ile mücadelenin insan haklarina saygili bir sekilde devam edecegini ifade etti.

Kaynak: İHA