Ak Parti Sözcüsü Çelik'ten HDP'li Paylan'a Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HDP’li vekil Garo Paylan’in “Ermeni Soykirimi’nin’ taninmasi için TBMM’ye sundugu kanun teklifine iliskin, “Bu, ahlaksiz bir tekliftir” dedi.

Ak Parti Sözcüsü Çelik'ten HDP'li Paylan'a Sert Tepki


AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, “TBMM çatisi altinda görev yapan ve milletvekili sifati tasiyan bir kimsenin, 1915 yilinda Osmanli Devleti’nde yasanan olaylar hakkinda tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun ve asilsiz iddialari esas alan teklifini reddediyoruz ve siddetle kiniyoruz. Bu, ahlaksiz bir tekliftir. Hiç kimse milletimize soykirim iftirasi atamaz. Yüce Meclis’in çatisi altinda birinin bunu yapmasi ise siyasi ahlaksizliktir. Bu ahlaksizligin ve iftiranin kimlerin güdümünde gerçeklestigini biliyoruz. Türkiye düsmanlarinin soykirim yalanini mahkum etmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Çelik paylasiminin devaminda, “Cumhurbaskanimiz bu konuda arsivlerin açilmasini ve karari tarihçilerin vermesi gerektigini söyleyen büyük bir özgüven politikasina imza atmistir. Soykirim iftirasini sektör haline getirenler ise bu yüzlesmeden kaçmistir. Bu teklif, Azerbaycan’in destekledigi Türkiye ile Ermenistan arasinda baslayan normallesme sürecine dönük de bir sabotaj girisimidir. Sabotaj sebekesi ve sözde soykirim lobisi ayni çati altinda barinmaktadir. Ilgili sahis derhal Yüce Türk Milletinden özür dilemelidir. Bu konuda gereken hukuki takibati yapacagiz Sözde soykirim lobisini ve arkasindaki sabotaj sebekesini lanetliyoruz. Milletimize iftira atan bu ahlaksiz teklif yok hükmündedir” ifadelerine yer verdi.

(Hidayet Türkyilmaz/IHA)
Kaynak: İHA