'Temel Egitimde 10.000 Okul Projesi' Igdir'da Büyük Ilgi Görüyor

Milli Egitim Bakanligi tarafindan hayata geçirilen ve okullar arasi basari ile imkan farkliliklarini azaltmak ve egitimde firsat esitligini güçlendirmek amaciyla hayata geçirilen "Temel Egitimde 10.000 Okul Projesi" kapsaminda Igdir’da etkinlik düzenlendi.

'Temel Egitimde 10.000 Okul Projesi' Igdir'da Büyük Ilgi Görüyor
Milli Egitim Bakanligi tarafindan hayata geçirilen, "Temel Egitimde 10.000 Okul Projesi" büyük ilgi görmeye devam ediyor. Türkiye’nin en dogusu Igdir’da da çocuklar proje sayesinde hem egleniyor, hem de firsat esitligini yakaliyor. Proje kapsaminda Igdir Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan Enginalan Ilkokulu ve Ortaokulunda program düzenlendi.

Düzenlenen programda çocuklar çesitli zeka oyunlarini da ögrendi. Çocuklar sanal gerçeklik gözlügü takarak gönüllerince eglendiler. Besti Aydeniz Anadolu Meslek ve Kiz Meslek Lisesi Çocuk Gelisimi Egitim Bölümü ögrencileri ‘Bir Gün, Bir Eglence, Bir Oyuncak’ etkinlikleri kapsaminda çocuklara unutulmaz anlar yasatti. Kuaför bölümü ögrencileri de kizlarin saçlarini tarayarak sekiller verdiler. Erkek çocuklarinda saçlari kesildi. Çocuklar her gün yasanilanlarin aksine güzel bir gün yasadilar.

Okullari gezerek yetenekli ögrenciler kesfeden ve çocuklara çesitli zeka oyunlarini ögreten Erhan Acar ve Engin Kuas ögretmenler de bisikletleri ile okula geldi.

Gittikleri her okulda büyük bir ilgi ile karsilandiklarini belirten Teknoloji ve Tasarim Ögretmeni Erhan Acar, “Bugün burada Milli Egitim Bakanligi Temel egitim müdürlügü on bin okul projesi kapsaminda buradayiz. 23 Nisan’da yaklasiyor o yüzden çocuklara güzel bir gün yasatmak adina buradayiz çocuklarla egleniyoruz çok güzel bir karsilama oldu. Gayet çocuklar mutlu oldular. Çünkü daha önce böyle bir böyle bir durumla belki karsilasmadilar. Gittigimiz her okulda bisikletler ile bizi gören çocuklar sasiriyorlar. Biz bisikletlerin arkasin taktigimiz römorklara akil zeka oyunlarini yüklüyoruz. Bunu açiyoruz. Açtigimizda birçok oyunu görüyorlar ve bu oyunu mu oynayacagiz diyorlar. Çok heyecanlilar” dedi.

Köy çocuklarinin çok yetenekli oldugunu ve bazi materyallere ulasamadigini belirten Matematik ögretmeni Engin Kuas “Üç yildir ‘Aklimi Yoldan Buldum, projesi kapsaminda Milli Egitim Bakanligimizin düzenledigi on bin okul projesi ile genelde köy okullarini gezerek çocuklara akil-zeka oyunlarini ögretiyoruz. Ayni zamanda sanal gerçeklik gözlüklerimiz ile çocuklara güzel dakikalar yasatmaya çalisiyoruz. Genelde köy çocuklarinin çok yetenekli ancak bazi materyalleri ulasamadigini gördük. Biz de elimizdeki akil zeka oyunlari sanal gerçeklik gözlükleri bahçe etkinlikleri ile bu ekipmanlari çocuklara getirmeyi düsündük” dedi.

Milli Egitim Bakanliginin "Temel Egitimde 10.000 Okul Projesi "ne “Bir Gün, Bir Eglence, Bir Oyuncak” projesi ile destek verdiklerini belirten Besti Aydeniz Anadolu Meslek ve Kiz Meslek Lisesi Çocuk Gelisimi ve Egitimi Ögretmeni Asli Alinak, “Kizlarimiz ile derste gönüllü ögrenciler ile animasyon ekibi olusturduk. Bu animasyon ekibi ile Igdir’daki tüm okullari gezmeyi oradaki küçük yüreklere dokunmayi hedefliyoruz. Çocuklarin bolca eglenmesi için “Bir Gün, Bir Eglence, Bir Oyuncak” projesi ile yola çiktik” dedi.

Kaynak: İHA