Minik Eller Tohumlari Toprakla Bulusturdu

Kirikkale’de ögrenciler, Obaköy Çocuk Tarim Akademisi’nde sebze ve meyve tohumlarini toprakla bulusturdu.

Minik Eller Tohumlari Toprakla Bulusturdu
Kirikkale Valiligi bünyesinde hayata geçirilen Obaköy Çocuk Tarim Akademisi’ne götürülen ilkokul ve anasinifi ögrencileri, tohumlari toprakla bulusturdu. Sulakyurt Cumhuriyet Ilkokulu tarafindan hazirlanan ’eTwinning Projesi’ çerçevesinde ilkokul ve anasinifi ögrencileri, toprak bilincini ve doga sevgisini asilamak amaciyla Obaköy Çocuk Tarim Akademisi’nde. tohum ekimi konusunda bilgilendirildi. Ögrenciler, yerleskede olusturulan özel bahçelerdeki dikim alanlarina çapa yaptiktan sonra sebze ve meyve tohumlarini toprakla bulusturdu.

Milli Egitim Müdürü Telefoncu yaptigi açiklamada, ögrencilerin küçük yaslarda toprak ve çevre bilinciyle tanistirilmasi gerektigini söyledi.



Ögrencilere sebze ve meyveleri yetistirme asamalari hakkinda da bilgilendirme yaptiklarini anlatan Telefoncu, "Ögrencilerimizle bugün güzel havanin da etkisiyle dogal ortamda bir araya geldik. Burada amacimiz çocuklara tarimi sevdirerek ögretmek. Topragi, bitkiyi ve dogayi tanitmak ve çocuklardaki çevreyi, yesili koruma bilincini daha da gelistirmek istiyoruz. Ayrica sofraya gelen gidalarin bütün üretim asamalari konusunda da çocuklara bilgi vermek istedik" dedi.

Kaynak: İHA