Kaldirimdaki Beton Mantarlari Çaldilar, Arkalarina Bakmadan Uzaklastilar

Esenyurt’ta iki sahis, çaldiklari ile bu kadarina pes dedirtti. Gece saatlerinde geldikleri sokakta dakikalarca ugrasan hirsizlar, beton mantarlari söküp arabaya yükleyerek kayiplara karisti. Rahatligi ile dikkat çeken sahislarin o anlari ise çevrede bulunan bir isyerinin güvenlik kamerasina yansidi.

Kaldirimdaki Beton Mantarlari Çaldilar, Arkalarina Bakmadan Uzaklastilar
Olay, geçtigimiz Çarsamba günü Esenyurt Süleymaniye Mahallesi’nde yasandi. Gece saatlerinde sokaga gelen iki sahis, dakikalarca ugrasarak beton mantarlari söktü. Büyük bir rahatlik ile söktügü taslarda zarar olup olmadigini kontrol eden hirsizlar, sonrasinda parçalari araçlarina yükledi. Etrafa bakma geregi dahi duymayan sahislar, hirsizligin ardindan geldikleri araca binerek kayiplara karisti. Yasanan o sira disi hirsizlik anlari ise çevredeki bir isyerinin güvenlik kamerasina yansidi.

“Bunun gibi bir hirsizlik baska yerde olmaz”

Yasanan olay hakkinda konusan Turgay Akçelik, “Esenyurt’ta birçok hirsizliga rastliyoruz ama bu olaydaki gibi kaldirim tasi çalindigini ilk kez görüyorum. Sabah saatlerinde kaldirim taslarinin olmadigini görünce ne oldugunu anlayamadik. Ardindan olayi güvenlik kamerasindan izledik ve adeta sok olduk. Bir insan neden kaldirim tasini çalar. Esenyurt’umuzun geldigi nokta hepimizi üzüyor. Esenyurt’umuz güzel bir yer ama artik insanlar korkuyor. Birçok yerde hirsizlik olaylari oluyor ama bunun gibi bir kaldirim tasi hirsizliginin Esenyurt disinda bir yerde olacagini sanmiyorum. Bu tarz seylerle bu ilçenin anilmasi bizleri gerçekten üzüyor. Gerçekten ekmege ihtiyaci olan insanlar Esenyurt Belediyesi’nin kapisini çalsin, kaymakamligin kapisini çalsin veya benim gibi is adamlarina gelsin ama bu sekilde kamu malini veya insanlarin mallarini çalmakla olmaz” dedi.



“Hirsizlar macera ariyor”

Hirsizlarin macera aradigini düsünen Akçelik, “Düsünsenize oturdugunuz, yasadiginiz yerde sabah kaldirim tasi olmadigini görüyorsunuz. Bunlarin parasi hepimizden çikiyor, kamuya ait bir para bu. Ben anlam veremedim ne yapmak istedigine. Yani bir insan bu kaldirim taslarini ne yapabilir ki! Bu sonuçta bir altin degil, gümüs degil. Demek ki çalan arkadaslar macera ariyor” diye konustu.

Kaynak: İHA