Istanbul'da 34 Ton Kaçak Içki Ele Geçirildi

Istanbul’da polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 34 ton 33 litre kaçak ve sahte içki ele geçirildi. Olayla baglantili 3 süpheli yakalandi.

Istanbul'da 34 Ton Kaçak Içki Ele Geçirildi
Istanbul Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, sahte alkol üretiminin önlenmesine yönelik çalismalarina devam ediyor.

Bu çerçevede Basaksehir ilçesindeki bir tir parkinda ve OSB Mahallesindeki bir adres ile adres önündeki araçlarda kaçak/sahte alkollü sivi maddelerin depolandigi ve bunlarin bir sebeke tarafindan piyasaya sürülmeye hazirlandigi yönünde istihbarat alan emniyet ekipleri, yürütülen sorusturma çerçevesinde operasyonun dügmesine basti. Yapilan teknik ve fiziki takibin ardindan tir parkina, araçlara ve is yerlerine yönelik 14 Nisan’da operasyon düzenlendi.

Operasyonda 3 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Baskinda piyasa degeri 3 milyon lirayi buldugu ileri sürülen 34 ton 33 litre alkollü sivi, 43 adet plastik bidon, 26 tane plastik tank ve 2 dalgiç pompasi ele geçirildi. Yakalanan 3 süpheli sorgulanmak üzere Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne getirildi.

Polisteki ifade islemlerinin tamamlanmasinin ardindan “5607 Sayili Kanuna Muhalefet” suçundan mahkemeye çikarilan 3 süpheli, haklarinda adli kontrol hükümleri uygulanarak saliverildi.

Kaynak: İHA