Baskan Akgün, 'Tüm Dünya Çocuklarinin Bayrami Kutlu Olsun'

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 102’inci yildönümüne yönelik bir mesaj yayimladi.

Baskan Akgün, 'Tüm Dünya Çocuklarinin Bayrami Kutlu Olsun'
Baskan Akgün, bagimsizliga ve demokrasiye bagliligin sarsilmaz ifadesi olarak, 23 Nisan tarihinin Türk milletinin gönlünde çok önemli bir yer tuttugunu belirterek; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdigi aydinlik yolda yürüyen çocuklarimiz, Türkiye’nin geleceginin, demokrasinin ve Cumhuriyetin teminatidir" dedi.



"102’inci seref yili kutlu olsun"

102 yil önce 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilmasiyla birlikte millet egemenliginin resmen hayata geçirildigine deginen Akgün söyle devam etti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamli günü, millet egemenligini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarimiza armagan etti. Türkiye’nin yarinlarini saglam temeller üzerine oturtmanin ilk kurali; Atatürk’ün gösterdigi aydinlik ve çagdas yolda ilerleyen çocuklar yetistirmektir. Bu duygu ve düsüncelerle basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emegi geçenleri, demokrasi ve Cumhuriyet sehitlerimizi en derin saygi ve rahmetle aniyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 102’inci seref yilini en içten duygularimla kutluyorum. Barisin, sevginin, umudun ve kardesligin simgesi olan çocuklarimiza güzel bir gelecek umuduyla tüm dünya çocuklarinin bayrami kutlu olsun."
Kaynak: İHA