22 Liralik Civatayi Çalan Hirsizlardan 500 Bin Liralik Zarar

Mus’ta hirsizlar tarafindan elektrik direklerinden çalinan civatalar, 3 yüksek gerilim hatti direginin devrilmesine neden oldu. Devrilen direklerde 500 bin liralik zarar olusurken, 41 yerlesim yeri de saatlerce elektriksiz kaldi.

22 Liralik Civatayi Çalan Hirsizlardan 500 Bin Liralik Zarar
Vangölü Elektrik Dagitim A.S. (VEDAS) Mus Il Müdürlügüne ait galvaniz kapli demir direkler hirsizlarin hedefi oldu. Merkeze bagli Kumluca köyü yakinindan geçen yüksek gerilim enerji nakil hatti kablolarini tasiyan direklerin çapraz parça ve civatalari hirsizlar tarafindan çalindi. Direklerin ayakta durmasini saglayan parçalarin eksilmesiyle zayiflayan 3 direk, rüzgarin da etkisiyle devrildi. Direklerin devrilmesi sonucu enerji akisi saglanan 1 belde, 23 köy ve 17 mezra saatlerce elektriksiz kaldi. Bölgede çalisma baslatan VEDAS Ariza Onarim ve Bakim (AOB) ekipleri, 41 yerlesim yerine alternatif hat üzerinden enerji akisi saglarken, devrilen direklerin yerine yeni direkler monte etmeye basladi.

Ekiplerin çalismalari devam ediyor.

“Milli servetimizin zarari yaklasik 500 bin liradir”

Ekiplerin çalismasini yerinde inceleyen VEDAS Mus Il Müdürü Suat Cosar, zor bir cografyada oldukça kritik bir görev ifa ettiklerini söyledi.

Kumluca köyünde meydana gelen firtina nedeniyle 3 yüksek gerilim hatti direginin devrildigini anlatan Cosar, “Görünen neden firtina olsa dahi yaptigimiz incelemede bu direklerimizin 2 liralik civata, 20 liralik galvaniz kapli demir çapraz parçanin çalinmasi sonucu devrildigi tespit edilmistir. Bu ariza neticesinde 1 belde, 23 köy, 17 mezra saatlerce elektriksiz kaldi. Buradaki milli servetimizin zarari yaklasik 500 bin liradir. Ekiplerimiz arizayi gidermek ve hatti yeniden ayaga kaldirmak için canla basla mücadele etmektedirler. Abonelerimizin elektriksiz kalmamasi için sehir yedekli ringden enerji verilmistir. Hattimiz onarildiktan sonra ayni istikamete tekrar enerji akisi saglanacaktir” dedi.



“Vatandaslardan duyarli olmalarini rica ediyoruz”

Çalinan civaya ve hirdavatlarin çok fazla kiymeti olmadigini fakat sonuçlarinin çok agir oldugunu kaydeden Cosar, konusmasini söyle tamamladi:

“Bu civatalarin çalinmasinin milli servetimize yüz binlerce lira zarari bulunmaktadir. Vatandaslarimiz bu tür hirsizlik olaylarina sahit olduklari zaman Vangölü EDAS Mus Il Müdürlügünü veya kolluk kuvvetlerini arayabilirler. Bu konuda vatandaslarimizin duyarli olmalarini önemle rica ediyoruz.”
Kaynak: İHA