Filipinler'deki Heyelandan Buzdolabinin Içine Saklanarak Kurtuldu

Filipinler’deki Megi tropik firtinasinin neden oldugu heyelandan buzdolabinin içine saklanarak kurtulan 11 yasindaki çocuga arama-kurtarma ekipleri 20 saat sonra ulasti.

Filipinler'deki Heyelandan Buzdolabinin Içine Saklanarak Kurtuldu


Filipinler’de etkili olan tropikal firtina Megi, siddetli yagisa ve toprak kaymalarina neden olmus, ülkede 170’den fazla kisi hayatini kaybetmisti. Filipinler’in Leyte eyaletinde yer alan Baybay kentinde meydana gelen heyelanda evleri etkilenen 11 yasindaki CJ Jasme adli çocuk, felaketten buzdolabinin içine saklanarak kurtuldu. Arama-kurtarma ekiplerinin, 15 Nisan’da kentte yürüttügü operasyonlar sirasinda nehir kenarindaki bir buzdolabinin içinde ulastigi küçük çocugun, yaklasik 20 saat boyunca buzdolabinin içinde oldugu tespit edildi.

Yetkililer, ekipler çocuga ulastiklarinda bir bacaginin kirik fakat bilincinin yerinde oldugunu aktardi.

Polis memuru Jonas Etis yaptigi açiklamada, çocugun arama-kurtarma ekibine ilk söyledigi seyin “Aciktim” oldugunu aktardi.

Polis tarafindan yapilan açiklamada ise, çocugun saglik durumunun stabil oldugu belirtilerek, annesi ve küçük kardesinin hala kayip oldugu ve babasinin toprak kaymasinda hayatini kaybettigi ifade edildi. Polis, çocugun 13 yasindaki erkek kardesinin ise hayatta olduguna inandiklarini aktardi.

En az 172 kisi hayatini kaybetti

Filipinler’de etkili olan Megi tropikal firtinasi nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kaymalarinda en az 172 kisi hayatini kaybederken, 2 milyondan fazla kisi evlerini terk etti. Felaketlerin yasandigi bölgelerde arama-kurtarma ekipleri çalismalarini araliksiz sürdürüyor.
Kaynak: İHA