Cora, Sehir Hastanesiyle Ilgili Tartismalara Son Noktayi Koydu

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Akyazi mevkiinde Senol Günes Spor Kompleksi’nin yanindaki dolgu alaninda kamu imkânlari ile yapilacak 900 yatakli sehir hastanesinin yapimi sürüyor. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, hastanenin yapiminin risk olusturmayacak bir sekilde gerçeklesecegini kaydederek tamamlandiginda bölge saglik turizmine de önemli katki saglayacagini söyledi.

Cora, Sehir Hastanesiyle Ilgili Tartismalara Son Noktayi Koydu
Hastanenin yapilacagi yere karsi çikanlarin oldugunu hatirlatan Cora, ”Akyazi stadinin bulundugu yere de karsi çikanlar oldu. Simdi ayni kesim Akyazi Stadindaki memnuniyeti bir taraftan ifade ederken yine bir taraftan Akyazi Stadini korumak adina mevcut yerin yaninda sehir hastanesi yapilmasina da itirazlar yükseliyor” dedi.

Tartismalari olagan buldugunu ancak herhangi bir risk olusturmayacak sekilde bir insaat süreci gerçeklesecegini kaydeden Cora, Trabzon’un cografi sartlari bakimindan büyük yatirimlari kisa sürede kazandirmanin önünde engel olusturdugunu belirtti.

Cora, “Trabzon’un topografyasi, cografyasi tabi ki böyle büyük bir yatirimlari kisa bir sürede kazandirmanin önünde engel olusturuyor. Yeni alanlar arsalar üretmek gerekiyor. Akyazi’nin bulundugu alani arsa olarak ürettigimizde asasinda çok karsi çikanlar oldu. Akyazi stadinin bulundugu yere de karsi çikanlar oldu. Simdi ayni kesim Akyazi stadindaki memnuniyeti bir taraftan ifade ederken yine bir taraftan Akyasi stadini korumak adina mevcut yerin yaninda sehir hastanesi yapilmasina da itirazlar yükseliyor. Sehir hastanesi bölgenin saglik merkezi olacaktir ve saglik turizmine katki saglayacaktir. Karadeniz bölgesindeki hastalarin Ankara, Istanbul’a gitmesinin önüne geçecek dev bir yatirim 900 yatak kapasiteli bir hastanedir. Pandemi sürecinde gördük ki sehir hastaneleri çok büyük bir elzemdir. Yogun bakim ünitesi, yatak ihtiyaci, yogun bakim yatagi ihtiyacini hissetmeyecegimiz zaruri durumlarda tedbir olacak bir projedir. Bu önemli büyük bir yatirimdir dev bir eserdir. Bunun en dogru yeri su anda baktigimizda mevcut Akyazi Spor Kompleksinin bulundugu alandir. Tabi ki teknik olarak fore kazik çalismalari yapiliyor, jeolojik etütler yapiliyor buna göre hamleler yapiliyor. Su anda yüksek teknolojiyle beraber bu tip durumlar çok rahatlikla asilabiliyor. Elbette bazen yapilan yatirimin zamanla yerine oturmasi yerlesmesi normal zeminde bile süreyi içeriyor” diye konustu.



"Herhangi bir risk olusturmayacak sekilde bir insaat süreci gerçeklesecektir"

Insaatin risk olusturmayacak sekilde gerçeklesecegini ifade eden Cora, “Böyle durumlarda da tartisilmasi olagan buluyorum. Ama sonuç olarak herhangi bir risk olusturmayacak sekilde bir insaat süreci gerçeklesecektir. Kasüstü hastanesi tasinmayacak onun planlamasini yapiyoruz. Su anda bütün saglik tesislerimizi yine aktif bir sekilde degerlendirecegiz. Su anda en ciddi düsündügümüz kemik Hastanesinin tasinma durumu söz konusu. Kemik Hastanesini tasidigimiz zaman mevcut oradaki hastaneyi de yine saglik kurulusu olarak degerlendirecegiz. Saglik artik çok genisledi çok farkli branslar var. Dolayisiyla daha çok tesislere ihtiyacimiz vardir. Mevcut hastaneyi yaptigimiz zaman diger hastaneleri atil durumda birakmayacagiz” dedi.

Öte yandan hastane insasi kapsaminda deniz dolgusuna 4 bin 416 fore kazik çakilmasi islemi büyük ölçüde tamamlanirken, hastane insaati da yükselmeye basladi.

Hastanenin betonarme kisminin Agustos ayina kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Temeli geçtigimiz yil atilan Trabzon Sehir Hastanesi‘nin 2023 yili ortalarinda tamamlanmasi planlanirken, toplam 900 nitelikli yatak sayisinin gerekli görülmesi halinde artabilecegi belirtildi.

Sehir Hastanesi 206 yatakli genel hastane, 146 yatakli kadin dogum hastanesi, 161 yatakli onkoloji hastanesi, 151 yatakli KVC hastanesi, 33 adet ameliyathane, 171 yatakli eriskin yogun bakim ve 65 yatakli yenidogan yogun bakim ünitesini bünyesinde barindiracak. Sehir hastanesinin tamamlanmasi ile il merkezindeki Kemik Hastanesi, Ahi Evren Hastanesi ve Kanuni Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin Numune Kampüsü burada toplanacak.
Kaynak: İHA