Atasehir'de Taksici Dehseti Açiklamasi Ücrete Itiraz Eden Kadin Turisti Darbedip Yere Firlatti

Atasehir’de bir taksi soförü, ücret nedeniyle tartistigi kadin turisti darbettikten sonra yere firlatti. O anlar kameraya saniye saniye yansirken, taksi soförü gözaltina alindi.

Atasehir'de Taksici Dehseti Açiklamasi Ücrete Itiraz Eden Kadin Turisti Darbedip Yere Firlatti


Olay, saat 14.00 siralarinda Atasehir’de yasandi. Fas uyruklu Fransiz vatandasi 26 yasindaki turist Kawtar Hadir, Avrupa Yakasi’nda bir adrese gitmek için taksiye bindi. Iddiaya göre, taksi soförü Ercan Yaman, turist kadini sokak aralarinda bir süre dolastirdi.

Soförün turist yolcu Kawtar Hadir’den Avrasya Tüneli geçis ücreti istemesi üzerine araçtan inmek istedigini söyleyen turist kadin ile soför arasinda tartisma basladi.

Fransa vatandasi kadin yolcu, 70 liralik taksimetre ücretini vermeyecegini belirterek, polis çagiracagini söyledi.

Bunun üzerine taksi soförü, araçtan inen kadin yolcunun yanina geldi ve kadini kolundan tutarak kafasini kapiya vurdu, ardindan kadini yere firlatti.

Bu esnada durumu gören bir mahalle sakini de kadinin yardimina kostu. Yardim çigliklari atan kadin, hareket halindeki aracin üzerine çikarak soförün gitmesini engellemek istedi. Taksi soförü araciyla olay yerinden ayrilirken kadin yolcu yere düstü. Kadin daha sonra Atasehir Örnek Polis Merkezi’ne giderek soförden sikayetçi oldu. O anlar bir mahalle sakini tarafindan cep telefonu kamerasina kaydedildi.

Kadinin sikayeti üzerine harekete geçen polis ekipleri, taksinin plakasindan soför Ercan Y.’ye ulasarak ifade vermek üzere karakola davet etti. Bir süre sonra karakola gelen Ercan Y., gözaltina alindi. Polise verdigi ifadede Ercan Y.’nin, kadinin da kendisine saldirdigini ve ondan sikayetçi oldugunu söyledigi ögrenildi.

Taksi soförü ifadesinin ardindan savcilik talimatiyla serbest birakildi. Öte yandan, yasanan olayin ardindan Trafik Sube Müdürlügü Sivil Trafik ekipleri tarafindan muayenesi olmadigi belirlenen taksi, trafikten men edildi. Taksinin çalisma ruhsati da askiya alindi.
Kaynak: İHA