JASAT, 400 Bin Liralik Malzeme Çalan Hirsizlari 4 Saatte Malzemelerle Yakaladi

Aksaray’da mermer fabrikasindan 400 bin TL’lik dinamo motoru ve çesitli malzemeler çalan hirsizlik süphelisi 4 kisi, fabrika sahibinin ihbarda bulunmasi üzerine JASAT ekiplerince 4 saatte çaldiklari malzemelerle kiskivrak yakalandi.

JASAT, 400 Bin Liralik Malzeme Çalan Hirsizlari 4 Saatte Malzemelerle Yakaladi
Edinilen bilgiye göre, Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir mermer fabrikasina giren 4 hirsizlik süphelisi, 400 bin TL degerindeki 15 adet elektrikli dinamo motoru, 2 adet kamera kayit cihazi ve çesitli malzemeleri çalarak kayiplara karisti. Hirsizlik olayini fark eden fabrika isletmecisi Mehmet Dinç (50) durumu hemen 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine Il Jandarma Komutanligi Suç Arastirma Timi (JASAT) dedektifleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen JASAT dedektifleri, Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde yaptigi çalismada olayi gerçeklestiren 4 süphelinin kimligini tespit etti. Ardindan Ahmet K. (22), Necmettin A. (26), Batuhan A. (17) ve Ferhat I. (17) isimli süphelilerin pesine düsen JASAT dedektifleri, çok geçmeden sahislarin Gülagaç ilçesine gittiklerini belirledi. Ilçede bos arazide bulunan bir barakaya operasyon düzenleyen JASAT dedektifleri, 4 süpheliyi 4 saat içerisinde yakaladi. Barakada yapilan incelemede çalinan malzemelerde ele geçirildi. Süpheliler ifadeleri alinmak üzere jandarma komutanligina götürülürken, ele geçirilen malzemeler ise fabrika isletmecisine eksiksiz olarak teslim edildi.

Çalinan malzemelerini almak için Il Jandarma Komutanligina gelen fabrika isletmecisi Mehmet Dinç, “Sabah is yerimize geldigimizde bazi malzemelerimizin olmadiginin farkina vardik. Hirsizlik olayindan süphelendik. Jandarma ekiplerimize haber verdik. Olayla ilgili inceleme baslattilar. 4 saat gibi kisa bir sürede hirsiz ve malzemelerimizi bulduklarini haber ettiler. Biz de geldik malzemelerimizi gelip aldik. 350-400 bin TL gibi zararimiz vardi, Allah razi olsun jandarmamizdan magduriyetimizi giderdi. Allah’im ayaklarina tas degdirmesin” dedi.

Jandarmadaki islemlerinin ardindan Aksaray Adliyesine sevk edilen süphelilerden Batuhan A. ve Ferhat I. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Ahmet K. ve Necmettin A. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA