Isledigi Cinayetten Sonra 8 Yil Kaçan Sanigin Yargilandigi Davada Karar Çikti

Afyonkarahisar’da 2014 yilinda isledigi cinayetin ardindan kaçan ve 8 yil sonra yakalanan sanigin yargilandigi davada karar çikti. 23 yasindaki genci öldürdügünü kabul eden ve beraatini isteyen saniga 25 yil hapis cezasi verildi.

Isledigi Cinayetten Sonra 8 Yil Kaçan Sanigin Yargilandigi Davada Karar Çikti
16 Temmuz 2014’te Abdullah Üney (23), husumetlisi oldugu iddia edilen Mehmet Çakal tarafindan tabanca ile vurularak öldürüldü. Aradan geçen 8 yilda olayin faili yakalanamazken, sorusturma dosyasini tekrar açan jandarma ekipleri olayin süphelisi Çakal’i yakalamak için çalisma baslatti. Yapilan incelemelerde sahsin Antalya’nin Konyaalti ilçesi Bahtili Mahallesi’ndeki bir evde oldugu tespit edildi. Jandarma ekipleri adrese düzenledikleri baskinda Çakal’i yakalayarak gözaltina aldi. Islemlerinin ardindan mahkemeye sevk edilen süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mehmet Çakal ve kardesi A.Ç.’nin Afyonkarahisar 2. Agir Ceza Mahkemesinde yargilandigi davanin karar durusmasi yapildi.

“Çakal’in maktulü öldürmesini gerektirecek bir husumet bulunmamaktadir”

Durusmada savcilik sanik Mehmet Çakal’in ‘kasten adam öldürme’ suçlamasi ile müebbet hapisle cezalandirilmasini talep etti. Durusmada savunma yapan Mehmet Çakal beraatini talep ederken, Çakal’in avukati savunma yapti. Savunmada Çakal’in, Üney’i öldürme gibi bir amacinin olmadigini ifade eden avukati, “Savunmalar ve ifadeler Üney ile Mehmet Çakal arasinda gerçeklesen bir bogusma esnasinda silahin ates alarak, maktulün vuruldugu sonucunu ortaya koymaktadir. Çakal’in maktulü öldürmesini gerektirecek bir husumet bulunmamaktadir. Aksine olaydan önce Üney’in ailesinden bir kisinin öldürülmesi nedeniyle Üney’de, Mehmet Çakal’a karsi husumet bulunmaktadir. Maktulün herhangi bir eylemi olmadan Mehmet Çakal’in kendisine karsi bir saldirisi olmamistir. Olay öncesinde Üney söz konusu yerden birkaç defa geçmistir. Dolayisiyla biz Mehmet Çakal’in öldürme kastinin bulunmadigini düsünmekteyiz. Mahkemeniz aksi kanaatte ise olayin mesru savunma hükümleri dogrultusunda degerlendirilmesini gerektigini düsünüyoruz” dedi.



Cinayete kurban giden genç, ölmeden 10 dakika önce güvenlik kameralari tarafindan görüntülendi

Son sözü sorulan sanik Mehmet Çakal beraatini istedi. Mahkeme heyeti savunma ve ifadelerin ardindan Çakal’in 25 yil hapisle cezalandirilmasina karar verirken, ayni davada yargilanan Çakal’in kardesi A.Ç.’nin ise beraatine hükmetti.

Öte yandan, olayin gerçeklestigi 16 Temmuz 2014’de Abdullah Üney’in görüntüsü, ölmeden 10 dakika önce bir is yerinin güvenlik kameralarina yansimisti.
Kaynak: İHA