Engel Tanimayan Çocuklar Filistin Için Yeniden Sahnede

Dünyada Filistin’de yasanan zulmü anlatan ilk dezavantajli ekip olma özelligini tasiyan Yön Sanat Atölyesi’nin zihinsel engelli ve suça sürüklenen oyunculardan olusan tiyatro ekibi, 4 yil aradan sonra Kalecik Belediyesi ev sahipliginde Filistin için yeniden sahneye çikmaya hazirlaniyor.

Engel Tanimayan Çocuklar Filistin Için Yeniden Sahnede
Seda Demirtas’in kaleme aldigi, yönetmenligini ise Erdem Öksüz’ün yaptigi ’Dava Filistin’; tarih boyunca dünyada hakim her gücün sahip olmak istedigi, defalarca istila edilerek ve yikilarak yeniden imar edilen bir belde olan Kudüs’te Filistin-Israil sorunu ekseninde, emperyalist güçlerin çikar kavgalarini ve Mescid-i Aksa da yasanan insanlik disi olaylari anlatiyor.

Isgal altindaki Kudüs’te yasanan olaylara sessiz kalmamak adina yeniden sahneye çikmaya hazirlandiklarini belirten oyunun Yönetmeni Erdem Öksüz, adalet kavraminin sorguladiklarini, savasin dünyanin neresinde yasanirsa yasansin bedeli insan cani ile ödenen bir felaket oldugunu ve her ne sebeple olursa olsun savasin insanlik disi oldugunu söyledi.

Öksüz, "Tiyatro sahnelerinde çok az islenen Filistin sorunu, yirminci yüzyilda hakkinda en fazla söylem üretilen ve bir o kadar da metinsel analizin yapildigi konularin basinda gelir. Yasanan zulmü anlatmak, dil, din, irk, mezhep ayirt etmeksizin vicdani olan her insanin vazifesidir. Biz 2010 yilindan bugüne degin yaptigimiz projelerde toplumsal olaylari kendi dilimizle anlatarak farkindalik olusturmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Oyunun yazari Seda Demirtas, “Bugüne kadar yüzlerce çocuga destek vermis olan bu kiymetli ekiple bir arada olmaktan gurur duyuyorum. Disaridan görünen engellerine ragmen koca yürekleriyle oynadiklari oyunu umarim milyonlarca insana ulastirabilir ve bir çok gence örnek olmalarini saglayabiliriz” dedi.

Dava Filistin 25 Nisan 2022 tarihinde saat 20.45’te Kalecik Belediyesi Kültür Merkezinde seyirci ile bulusacak.
Kaynak: İHA