Türkiye'ye Örnek Olacak Proje Mayis Ayinda Açiliyor

Sivas Valisi Salih Ayhan, Türkiye’de ilkleri içerisinde barindiran Hamidiye Kültür Bahçesinin Mayis ayinin sonunda resmi açilisinin yapilacagini söyledi.

Türkiye'ye Örnek Olacak Proje Mayis Ayinda Açiliyor
Sivas’ta Osmanli saraylarina at yetistiren tarihi hara, Sivas Valiligi’nin gelistirdigi dev proje ile Türkiye’de de ilkleri içerisinde barindiracagi essiz bir kültür bahçesine dönüstürüldü. 250 bin metrekare alana kurulan Hamidiye Kültür Bahçesi içerisinde dünyada bir benzeri bulunmayan ’Savas Atlari Müzesi’ de yer aliyor. Yapimi tamamlanan ’Savas Atlari Müzesi’, Dünya’da ilk olma özelligini tasiyor. Esi benzeri olmayan müze de, II. Abdülhamit Han, Fatih Sultan Mehmet ve Atatürk’ün bal mumumdan atlari sergileniyor. Hamidiye Kültür Bahçesinde henüz resmi açilisin yapilmamasina ragmen yaklasik 500 bin ziyaretçiyi agirlanirken, parktaki bir programa katilan Vali Ayhan, resmi açilisin Mayis ayinin sonunda olacagini söyledi.



“Türkiye’nin örnek projesi”

Vali Salih Ayhan, Hamidiye Kültür Bahçesi’nin Türkiye için örnek bir proje oldugunu belirtip, "7’den 70’e herkesi cezbedecegine dikkat çekerek, degil Sivas, degil bölge, Türkiye’nin örnek bir projesi oldu. Hep söylüyorum içerisinde 7’den 70’e bütün yas gruplarinin ve birçok farkli sektörü bulunduran bir proje. Içerisinde egitim, sosyallik, spor, kültür, ekonomi her alan var. Dolayisiyla çok ciddi bir emek verildi.

Geçen yil kasim ayinda vatandaslarimizin hizmetine açtik. Tabi hizmete açtiktan sonra kullanilan hizmetlerde deformeler oluyor ayni zamanda yogun kis geçti onlari gideriyoruz. Insallah Mayis ayinin sonunda resmi açilisi gerçeklestirecegiz. Türkiye’ye mükemmel bir projeyi armagan etmis olacagiz. Artik net bir sekilde Sivaslilarin ve Sivas’a gelen herkesin ilk ugrayacagi yer olacagini söyleyebilirim. Benim bile hafta sonu ne yapacagimi düsündügüm zaman Hamidiye Kültür Bahçesinde tur atmaktir. Çünkü dedigim gibi 5 yasinda ki çocuktan 70 yasinda ki insana kadar herkesi cezbedecek. Sivaslilar bu projeyle ne kadar gurur duysalar azdir. Geçen yil ki maliyetleri suanda kiyaslandigi zaman bu sene bu projeyi yapsak 700-750 milyondan asagi yapabilmemiz mümkün degil. Sivas’a degdik turizmde de bizim güçlü altyapilarimizdan biri oldu" dedi.

Kaynak: İHA