Mezar Tasi Üzerinde En Aci Dogum Günü

Antalya’nin Serik ilçesinde sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altinda kalan ve 23 günlük yasam mücadelesini kaybeden 9 yasindaki Mahra Melin Pinar’in 10’uncu dogum günü, ailesi ve arkadaslarinin katilimiyla mezari basinda kutlandi. Gözyaslarinin sel oldugu kutlamada dualar edilip pasta kesildi. Anne Derya Pinar, kizinin mezarina sarilarak, "Dogum günün kutlu olsun kizim. Iyi ki benim kizimsin" diyerek gözyasi döktü.

Mezar Tasi Üzerinde En Aci Dogum Günü
Ailesi, arkadaslari ve sevenleri, ölümüyle tüm Türkiye’yi yasa bogan Mahra’yi 17 Nisan’daki dogum gününde unutmadi. Çok sevdikleri kizlarinin mezari basinda dua eden aile, "Canim kizim iyi ki dogdun. Melegimsin" yazili pasta ile küçük Mahra’nin 10. yasini kutladi. "Yasasaydi hem okulunda hem de evde dogum gününü kutlayacaktik" diyen acili anne Pinar, "Mahra dogum günü pastasini önceden seçmisti. Hediye olarak, bizden yavru bir kedi istemisti" dedi.



Ölümü Türkiye’yi yasa bogdu

Mahra Melin Pinar, 5 Mart günü Antalya’nin Serik ilçesine bagli Belek turizm merkezinde sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altinda kaldi. Hemen Antalya Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilarak tedavi altina alinan küçük Mahra, bir bacagi ampute edilmesine ragmen 23 günlük yasam mücadelesini kaybetti. Ölümüyle dünyalarin basina yikildigini ve tüm her seyin yarim kaldigini belirten anne Pinar, "Mahra giderken çok büyük bir sorumluluk birakti omuzlarimiza. Baska insanlar bu sekilde zarar görmesin" diye konustu.

Mahra’nin sinif arkadasi Yigit Yorulmaz ise yazdigi mektubu arkadasina okudugu an tüm aileyi ve yakinlarini gözyasina bogdu. Duygu dolu anlarin yasandigi olay sonrasi Pinar ailesi ve yakinlari, hep bir agizdan küçük Mahra için "Iyi ki dogdun" diyerek, pasta üzerindeki mumlari üflediler.

Sokak köpeklerini önemsemediler, kizimin canina mal oldu

Dogum günü kutlanmasi gereken yerin kizinin mezari basi olmadigini ve önlenemeyen bir sorun yüzünden çocugunu kaybettigini belirten anne Derya Pinar, "Mahra dogum günü pastasini önceden seçmisti. ’Annecigim lütfen, konsept bir sey yapmayin. Ben bu sekilde istiyorum’ demisti. ’Tamam’ demistim. Ona göre zaten alacaktik. Kedi istiyordu, daha yeni yavrulari olan bir kedi görmüstü arkadasimizda. Sütten kesilmesini bekliyorduk. Ben de Mahra’ya ilk sinavlarindan 100 alirsan istedigin kediyi alacagim dedim. Zaten basarili bir çocuktu, hirs yapmasi için söylemistim. O zaten istedigi kediyi görüp begenmisti. Birkaç gün önce kedi sütten kesildi onu eve getirdik. Çok zor, dogum günü kutlamamiz gereken yer burasi degildi. Böyle olmayabilirdi, önlenemeyen sorun yüzünden ben çocugumu kaybettim. Bambaska hayallerimiz ve planlarimiz vardi. Her sey yarim kaldi, dünyamiz yikildi. Mahrasiz hayat çok zor, çok büyük bir dayanak. Iste bebek onu ariyor, diger oglum onu ariyor, psikolojik tedavi görüyor zaten ona basladik. Bebek ablasinin videolarini izleyince aglamaya basliyor. Mahra Pelin 17 Nisan, bebegimiz 17 Ekim dogumlu. Kivanç bugün tam 1 buçuk yasinda. Birlikte kutlayacaktik, Mahra 10 yasinda olacakti çok hevesleniyordu, çok umutluydu dogum günü için. Hem okulda hem de evde dogum günü yapmayi düsünüyorduk. Bütün planlarimiz yarim kaldi. Mahra giderken çok büyük bir sorumluluk birakti omuzlarimiza. Baska insanlar bu sekilde zarar görmesin. Hayvanlar da sokaklarda suistimale ugramasin diye bir görev verdi ben öyle inaniyorum ve öyle oldugunu görüyorum" seklinde konustu.



"Dogum gününü mezarinda kutlamak varmis"

Kizinin mezarina sarilarak gözyasi döken baba Murat Pinar, "Çok zor bir gün. Yanimizda olmasi için çok sey yapardim. Olmadi dogum gününü burada kutlamak varmis. Esimin de dedigi gibi çok seye sebep oldu. Herkesin ufkunu açti, herkese isik oldu. Onun bu hale düsmesinde vefat etmesinde sorumlu olan herkesin içinde vicdan olmasi gerekiyor. Garip garip saldirilar yapiyorlar hiç iyi seyler söylemeyenler var. Hepsini Allah’a havale ediyorum. Kizim burada her zaman kalbimizde. Her 17 Nisan’da burada dogum gününü kutlayacagiz asla vazgeçmeyecegiz. Gönül isterdi ki evimizde kutlayalim ama olmadi. Bugün dogum günü olmasi nedeniyle Ankaragücü taraftar abileri, Mahra için bir sürpriz hazirlamislar. Statta dogum gününü kutladiklari bir pankartini asmislar. Tüm Ankaragücülü abilerine çok tesekkür ediyorum. Herkesin kizi oldu benim kizim. Herkes sahip çikti. Herkese isik olsun insallah" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA