Köy Enstitüleri'nin 82. Kurulus Yil Dönümü Selçuk'ta Kutlandi

Izmir Selçuk’ta, Köy Enstitüleri’nin 82. kurulus yil dönümü, Efes Tarlasi Yasam Köyü’nde düzenlenen etkinlikle kutlandi. Efes Tarlasi Yasam Köyü’nün bir tohumla filizlendigini dile getiren Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, “Tohumlardan olusturdugumuz fidelerimizi halkla bulusturuyoruz. Köy Enstitüleri’nin 82. kurulus yil dönümünün 17 Nisan’a denk gelmesi bizim için çok önemli” dedi.

Köy Enstitüleri'nin 82. Kurulus Yil Dönümü Selçuk'ta Kutlandi
Köy Enstitüleri’nin kurulusunun 82. yil dönümü, Selçuk’ta, Efes Tarlasi Yasam Köyü’nde dün düzenlenen “Köy Enstitüleri’nin isiginda yeni tarim düzeni” etkinligiyle kutlandi. Etkinlik, tarim yazari Ali Ekber Yildirim’in tarim söylesisi ile basladi.

Söylesinin ardindan Ali Ekber Yildirim ve Efes Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, vatandaslara fide dagitimi yapti. Düzenlenen etkinlikte, Ali Ekber Yildirim “Yeni tarim düzeni” kitabini vatandaslar için imzalarken, Baskan Sengel ise çocuklarla birlikte tohumlardan olusturduklari fideleri ekti.

"Tohumlardan olusturdugumuz fideleri halkla bulusturuyoruz"

Etkinlikte konusan Efe Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, “Bu köy; bir tohumla filizlenen düsüncelerin bir araya geldigi ve Köy Enstitüleri’nden ilham alarak olusturdugumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni fabrika ayarlarina döndürmek, tarimi, egitimi hem çocuklarla hem de çiftçilerle bir araya getirebilecegimiz bir ortam olusturmak için kuruldu. Aradan geçen bir yilin sonunda görüyoruz ki; toprak sahiplenilmis, dogru tarim teknikleri uygulanmis ve egitimin ne kadar kiymetli oldugunu algilatabilmisiz. Bugün ise tohumlardan olusturdugumuz fidelerimizi halkla bulusturuyoruz. Bu anlamda Köy Enstitüleri’nin 82. kurulus yil dönümünün 17 Nisan’a denk gelmesi bu etkinligi bizim için de çok anlamli kiliyor. Efes Tarlasi Yasam Köyü, Köy Enstitüleri ruhuyla attigimiz bir adimdi ve simdi de filizlendigini, çiçeklendigini görüyoruz” dedi.



"Köy Enstitüleri’nin sayisini arttirmamiz lazim"

Köy Enstitüleri’nin Türkiye’de tarim ve egitimin gelismesinde önemli bir misyon üstlenmis oldugunu belirten tarim yazari Ali Ekber Yildirim, “Bugün burada hem üreticileri, hem egitimcileri hem de halkimizi görüyoruz. Dolayisiyla da böyle bir projede en azindan insanlara Köy Enstitüleri’nin neler yaptigindan bahsediyoruz. Burada tohum merkeziyle, tohum okuluyla, müzesiyle ve uygulamali alaniyla, tohumun toprakla bulusmasinin uygulanabilirligini göstermis oluyoruz. Bu nedenle, Efes Tarlasi Yasam Köyü’nün sayilarini arttirmamiz ve Türkiye’nin tüm bölgelerinde bu tarz projeleri yayginlastirmamiz çok önemli olur” diye konustu.

Kaynak: İHA