Japonya'daki Açik Artirmada 1 Kilogram Çay 226 Bin Liraya Satildi

Japonya’da özel olarak yetistirilen ve elle islenen 1 kilogram yesil çay açik artirmada 1.96 milyon Yen’e (yaklasik 226 bin lira) alici buldu.

Japonya'daki Açik Artirmada 1 Kilogram Çay 226 Bin Liraya Satildi
Japonya’nin Shizuoka eyaletinde yetistirilen ve islenen yesil çay yapraklari sezonun ilk açik artirmasinda meraklilarin begenisine sunuldu. Fujinomiya bölgesinden elde edilen özel üretim çaylarin yani sira normal kalitedeki ürünlerin de satisa çiktigi müzayedede tüccarlar en kaliteli çaylari alabilmek için kiyasiya yaristi. Sabah erken saatlerde baslayan açik artirmada en yüksek teklif ise Fujinomiya bölgesinden toplanan ve tamamen elle islenen 1 kilogramlik yesil çaya verildi.

Renk, koku ve yaprak sekliyle öne çikan 1 kilogramlik kurutulmus yesil çay, 1.96 milyon Yen’e (yaklasik 226 bin lira) alici buldu. Shizuoka Japon Çayi Pazari Baskani Yasuhide Uchino, sürekli artan yakit ve hammadde fiyatlarina ragmen tüketicilere lezzetli çay sunmak için çalismayi sürdürdüklerini söyledi.



Japon kültüründe önemli yere sahip olan yesil çay, ülkede en çok tüketilen içeceklerin basinda geliyor. Shizuoka eyaleti ise ülkenin en kaliteli ürünlerinin bölgede yetistirilmesi nedeniyle yesil çayi ile ünlü olarak biliniyor. Japonya, özel üretim meyve, sebze gibi ürünlere ödenen rekor fiyatlarla sik sik gündeme geliyor.
Kaynak: İHA