Istasyon Caddesi Alternatif Bulvari Tamamlaniyor

Ankara Büyüksehir Belediyesi, 1,5 milyon vatandasin kronik trafik sorununu çözecek Etimesgut Istasyon Caddesi Alternatif Bulvar çalismalarinda sona yaklasti. Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, 5,6 kilometre uzunlugunda, 1 alt geçit ile 4 köprüden olusan ana bulvarin kisa sürede trafige açilacagi müjdesini Nisan ayi meclis toplantisinda yaptigi konusmada “Istasyon Caddesini yapmak bize nasip oldu, çok yakinda açacagiz” sözleriyle duyurdu.

Istasyon Caddesi Alternatif Bulvari Tamamlaniyor
25 yillik çözülemeyen ulasim sorunlarina nester vuran Büyüksehir Belediyesi, Etimesgut ve Sincan ilçesinde yasayan 1,5 milyon vatandasi yakindan ilgilendiren Etimesgut Istasyon Caddesi’nin trafik yogunlugunu azaltmak için basladigi ‘Alternatif Bulvar’ çalismalarinda sona yaklasti.

Bölgenin trafik çilesine son verecek

Can güvenligini önceleyerek Baskentlileri konforlu ve kesintisiz ulasim aglariyla bulusturan Ankara Büyüksehir Belediyesi, ana bulvar uzunlugu 5,6 kilometre, yan yollarla birlikte toplam 8,7 kilometreden olusan alternatif bulvari hizmete açmak için gün sayiyor.

Ilk önce Yüksek Hizli Tren (YHT) Eryaman Gari alt geçit ayagindaki çalismalar kapsaminda prekast ve korkuluk imalatlari ile asfalt yapim çalismalarini tamamlayan Fen Isleri Daire Baskanligi, U dönüs köprüsü ve YHT Eryaman Gari alt geçitindeki çalismalari da sonlandirdi.

Türk Kizilayi Caddesi’ne yapilacak baglanti köprüsü dahil 1682. Cadde’de yer alan baglanti köprüsündeki çalismalari da bitiren Büyüksehir Belediyesi son olarak demiryolu üst geçit köprüsündeki çalismalarda yüzde 95 oraninda ilerleme sagladi.

Agustos 2021 tarihinden itibaren Devlet Demiryollarinin deplase çalismalarini bitirmesi beklenen, bölgenin trafik çilesine son verecek tek yön ve 3 seritten olusan alternatif bulvarin, aydinlatma çalismalarinin da tamamlanmasiyla en geç 1 ay içinde hizmete açilmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA