Istanbul'da Akil Almaz Olay Açiklamasi Sahte Hoca Üfürükçülük Yöntemiyle Dolandirdi

Kagithane’de tekstil atölyesinde çalisan bir kisi, psikolojik sorunlari olan annesini muska ve sifali karisimla iyilestirecegini söyleyen sahte hocaya binlerce lirasini kaptirdi. Gözaltina alinarak adliyeye sevk edilen sahte hoca, adli kontrolle serbest kaldi.

Istanbul'da Akil Almaz Olay Açiklamasi Sahte Hoca Üfürükçülük Yöntemiyle Dolandirdi
Kagithane Nurtepe’de geçtigimiz günlerde meydana gelen olayda, tekstil atölyesinde çalisan Cenk E., psikolojik sorunlari olan annesi Sidika E.’nin iyilesmesi için çözüm yollari aramaya basladi.

Bu sirada isyerinden tanistigi Osman E. (48), Cenk E.’ye annesini dua okuyarak iyilestirecegini söyledi.

Osman E., kendisine inanan Cenk E. ve çevresinde bulunanlardan çok miktarda para topladi. Cenk E., durumdan süphelenerek bazi sorular sormaya baslayinca kendisini hoca olarak tanitan Osman E. ile aralarinda tartisma çikti. Tartisma seslerini duyan vatandaslarin aile içi siddet ihbari üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri, yaptiklari sorgulamada sahte hocanin foyasini ortaya çikartarak gözaltina aldi.

“Sifali karisim verecegim” deyip baskalarini da dolandirmis

Kagithane polisi, Osman E.’nin daha önce de yine kendisini hoca olarak tanittigi Nuray T.‘yi 11 bin lira alarak “Sifali karisim verecegim” diyerek dolandirdigi belirlendi. Kadinin Osman E.’ye üç muska karsiliginda bin 800 lira para verdigi de ögrenildi.

Santajdan kaydi çikan sahte hoca serbest kaldi

Kendisini hoca olarak tanitan Osman E.’nin emniyet kayitlarinda “açiktan hirsizlik”, “santaj” ve “kasten yaralama” suçlarindan kaydi oldugu tespit edildi. Kagithane Asayis Büro Amirligi’nde islemleri tamamlanan Osman E., ardindan Asayis Sube Müdürlügü Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligi’ne teslim edildi. Burada “nitelikli dolandiricilik” suçundan adli islem yapilan Osman E., sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Muska verip para aldigi anlar kamerada

Öte yandan. sahsin dolandirdigi bir kadina para karsiligi muska verdigi anlar ise güvenlik kameralarina yansidi. Görüntülerde sahisla kadinin yan yana yürüdügü sirada kadina cebinden bir sey çikartip verdigi ve kadindan para aldigi görülüyor.
Kaynak: İHA