Selçuklu'da Teravih Gelenegi Kaldigi Yerden Devam Ediyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesinin bir gelenegi haline gelen ve ilçedeki farkli mahallelerdeki camilerde gerçeklesen teravih bulusmalari devam ediyor.

Selçuklu'da Teravih Gelenegi Kaldigi Yerden Devam Ediyor
Rahmet ayinin tüm güzellikleriyle yasandigi mübarek Ramazan ayinda Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci Selçuklu genelinde farkli mahallelerdeki camilerde vatandaslarla bir araya gelmeye devam ediyor. Selçuklu Belediyesi’nin bir gelenegi haline gelen ve ilçe sakinleriyle bir araya gelmeye vesile olan teravih bulusmalarinda vatandaslar talep ve önerileri birinci agizdan Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’ya iletme firsati yakaliyor. Teravih sonrasinda Selçuklu Belediyesi tarafindan olusturulan Hacivat-Karagöz gölge oyunu standi mahalledeki çocuklar ve ailelerin de hosça vakit geçirmesini sagliyor. Ayrica cami bahçesinde Osmanli macunu, renkli sekerler de ikram ediliyor. Baskan Pekyatirmaci teravih bulusmalari çerçevesinde Hatice Hatun Külliyesi, Anadolu Itisam Vakfi Camisi, Selçuk Camisi, MTA Camisi’nde ilçe sakinleriyle bir araya geldi.

“Ramazan ayinin güzelliklerini hemsehrilerimizle birlikte yasiyoruz”

Teravih bulusmalarinin Ramazan bereketini birlikte yasamaya vesile olduguna dikkat çeken Ahmet Pekyatirmaci, “Mübarek Ramazan ayina kavusmanin ve tekrardan hemsehrilerimizle bir araya gelmenin sevinci içerisindeyiz. Pandemi sebebiyle camilerimizi ve hemsehrilerimizi ziyaret edemiyorduk. Çok sükür o kötü günleri geride biraktik. Birbirimize olan muhabbeti daha da artiran, birbirimizin derdi ile daha çok hemhal oldugumuz bu ayda hep birlikte kildigimiz teravih namazlari ile bu ayin manevi iklimine uygun olarak hemsehrilerimiz ile birlikte oluyoruz ve bu hasbihallerimizle Selçuklumuz için daha güzel yarinlari birlikte planliyoruz. Allah bu birligimizi, beraberligimizi bozmasin, ülkemize düsman odaklara firsat vermesin. Tüm hemsehrilerimize ve vatandaslarimiza hayirli, huzurlu Ramazanlar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA