Nemrut Dagi'nda Turizm Sezonu Açildi

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirasi Listesi’nde yer alan ve Adiyaman’in Kahta ilçesi sinirlarinda bulunan Nemrut Dagi, kar temizleme çalismalarinin ardindan ilk ziyaretçilerini agirlamaya basladi.

Nemrut Dagi'nda Turizm Sezonu Açildi
Kommagene Kralligi’na ait 50 metre yüksekliginde, 150 metre çapindaki tümülüs ve dev heykellerin bulundugu, yerli ve yabanci turistlerin akinina ugrayan Nemrut Dagi’nda turizm sezonu açildi.

Her yil 4-5 ay soguk hava ve kar yagisi nedeniyle Turizm sezonunu kapatan Nemrut Dagi, ilkbaharda yeniden misafirlerini agirlamaya basladi.

Kahta Kaymakami Selami Korkutata, “Gün dogumunun ve gün batiminin en güzel bir sekilde seyredildigi Nemrut Dagi’nda sezonu açmis bulunmaktayiz. En son karlarin erimesi ile beraber açtigimiz yoldan sonra, Ramazan ayi olmasina ragmen turizm haketliliginin de arttigini görüyoruz. Bu tabi covit vakkalarinin azalmasi ile de ilgili. Son 3 senede turizm yogunlugunun azaldigini düsünecek olursak bu sene yüksek bir turizm hareketliligini bekliyoruz. 2 bin yil öncesinde tarihin bu izlerinde bu dogal güzelliklerle tüm vatandaslarimizi yurt içinden ve yurt disindan misafir etmek için buralarda bekliyoruz.” Diye konustu

Nemrut Dagi’na gün batimini izlemeye gelen yerli ve yabanci turistlere Kaymakam Selami Korkutata karanfil takdim etti.
Kaynak: İHA