Saglik Müdürlügünden Çölyak Hastalarina Özel Hizmet

DÜZCE –Saglik Müdürlügü Düzce Belediyesi isbirliginde Çölyak hastalari için Ramazan ayina özel hazirlanan gida kolileri dagitildi. Özellikle Çölyak hastasi çocuklar unutulmadi.

Saglik Müdürlügünden Çölyak Hastalarina Özel Hizmet
Düzce’de Çölyak Hastalari için özel gida kolileri hazirlanip ailelere teslim edildi. Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz’in öncülügünde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gönüllülerince, Ramazan ayi münasebetiyle kentte ki Çölyak hastalari için glütensiz ürünlerin yer aldigi özel gida kolileri Düzce Belediyesi isbirliginde hazirlandi. Koliler, Dr. Yasin Yilmaz ve UMKE gönüllülerince ulastirildi.

Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, Çölyak hastaligi ile ilgili bilgiler vererek her 100 kisiden birinde görülebildigini ve ömür boyu sürecek bir alerji olarak tanimlandigini belirterek “Çölyak hastaligi ince bagirsagin ‘Glüten’ adli proteine karsi ömür boyu süren ve kroniklesen alerjisi ve hassasiyeti olarak tanimlaniyor. Bugday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahillar glüten içerdigi için Çölyak hastalarinin glüten içeren besinlerden uzak durmalari gerekiyor. Diyet yapilmadigi takdirde ise ileri dönemlerde hastaligin daha agir ilerleyebiliyor” dedi.

Kaynak: İHA