Rektör Çomakli, Ögrenci Temsilcileriyle Iftar Yemeginde Bir Araya Geldi

On bir ayin sultani mübarek Ramazan ayi münasebetiyle iftar sofrasini konuklariyla paylasmaya devam eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, ögrenci temsilcileriyle bir araya geldi.

Rektör Çomakli, Ögrenci Temsilcileriyle Iftar Yemeginde Bir Araya Geldi
Üniversite yerleskesinde yer alan Sosyal Tesisler Konukevi 2’de verilen iftar yemegine; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’nin yani sira üniversite üst yönetimi ile misafir olarak katilan Fethiye Cumhuriyet Bassavcisi Ünal Bingül ve çok sayida ögrenci temsilcisi katildi.

Fakültelerinde egitim gören ögrencilerin sehri tanimalari, bulunduklari ortama daha iyi adapte olmalari ve sosyal çevre edinmelerine yardimci olmak için gayret sarf eden ögrenci temsilcileri ile bulusan Rektör Çomakli, konuklarina tesrifleri için tesekkür etti.

Iftar saatinden önce misafirleriyle sohbet ederek görüs ve isteklerini dinleyen Rektör Çomakli, Kur’an-i Kerim tilaveti ve ardindan ezanin okunmasiyla birlikte konuklariyla oruç açti.

Iftar yemeginin ardindan bir konusma yapan Rektör Çomakli, Ramazan ayinin ortalarina gelindigi bu günlerdeki bereketli iftar sofrasini, üniversite ögrencileri için çalisan ögrenci temsilcileriyle paylasiyor olmaktan mutluluk duydugunu ifade etti.

“Sizler Millî Bir Ruhla Aydinlanmali, Nereden Gelip Nereye Gittiginizi Bilmelisiniz”

Üniversite olarak, gelecege dair, gelecek nesillere dair endiseleri bertaraf etme ve imanli Türk gençligi yetistirme gayretlerine devam ettiklerini hatirlatan Rektör Çomakli; “Çalismalarimizda Allah’in rizasini umarak; iman varsa, imkân da vardir düsturuyla ve dualarinizla hedefledigimiz noktaya ulasmaya çalisiyoruz” dedi.

“Bir milletin gelecegini ve var olma mücadelesini, o milletin gençlerinin hayat yolculugundaki millî-manevî çizgisi ve istikameti belirler” diyen Rektör Çomakli konusmasina söyle devam etti: “Sizler millî bir ruhla aydinlanmali, nereden gelip nereye gittiginizi bilmelisiniz. Dünya ülkelerinin birbirleriyle dost görünüp mücadele ettikleri bu dönemde vataniniza sahip çikma yolunun, imaninizi muhafaza etmekle mümkün oldugunu unutmayin.”

“Bizim Sizin Gayretinize, Heyecaniniza ve Güçlü Imaniniza Ihtiyacimiz Var”

“Ülkemiz son 20 yilda çok ciddi bir ilerleme kaydetti, tabii ki bu basarimizi hazmedemeyenler içerden ve disardan bize saldirarak birligimizi, ilerleyisimizi durdurmak isteyenler hep vardi, var olmaya da devam edecek. Bütün bunlara karsi uyanik olmalisiniz. Saflarinizi sik tutun, istikamet ipine simsiki sarilin. Bizim sizin gayretinize, heyecaniniza ve güçlü imaniniza ihtiyacimiz var. Bunu yasayacaginiza inancim tamdir, size güveniyorum. Gayret ettigimiz bu yolda dualarinizi esirgemeyeceginizi umarak, davetimize icabet ettiginiz için üniversitemiz adina sizlere tekrar tesekkür ediyor, egitim yolculugunuzda basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Iftar programi, konuklarin Rektör Çomakli ile sohbet etmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA