Mersin Büyüksehir Belediyesinden 'Yerel Hayvan Koruma Görevlisi' Egitimi

İçel Büyüksehir Belediyesi Tarimsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi, patili dostlarin korunmasi için ‘yerel hayvan koruma görevlisi’ egitimi düzenledi. Kentin farkli ilçelerinden katilan 350 gönüllüye hayvan davranisi, hayvanlarin bakim ve beslenmesi, kisirlastirilmasi, sahiplendirilmesi gibi konularda egitim verildi.

Mersin Büyüksehir Belediyesinden 'Yerel Hayvan Koruma Görevlisi' Egitimi
Tarimsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi ekipleri tarafindan, Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Doga Koruma ve Milli Parklar İçel Sube Müdürlügü is birliginde organize edilen egitime yaklasik 350 gönüllü hayvansever katildi.

Egitim, İçel Veteriner Hekimler Odasinda görevli veteriner hekim Ümit Ersin Aydogdu, Il Tarim ve Orman Müdürlügünde görevli veteriner hekim Münevver Seda Özgüner, Doga Koruma ve Milli Parklar İçel Sube Müdürlügünden veteriner hekim Mustafa Kurtulan ve İçel Büyüksehir Belediyesinde görevli veteriner hekim Mustafa Ersen Bebek tarafindan verildi.

Hayvan davranisi ve hasta hayvanlarin taninmasi hakkinda genel bilgilerin anlatildigi egitimde, ‘Hayvanlarin bakim ve beslenmesi, 5199 Sayili Hayvanlari Koruma Kanunu ve Hayvanlarin Korunmasina Dair Uygulama Yönetmeligi, hayvanlarin kisirlastirilmasi, asilanmasi, isaretlenmesi ve sahiplendirilmesi’ konu basliklarina yer verildi.



Egitimin ardindan Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü tarafindan kimlik karti verilecek olan yerel hayvan koruma görevlileri Büyüksehir Belediyesi ile esgüdümlü olarak sokaktaki patili dostlarin bakim ve beslenmesi konusunda sorumluluk üstlenecek. Gönüllüler, sahipsiz hayvanlarin bakim ve asilarinin yapilmasi, asili hayvanlarin isaretlenmesinin saglanmasi, bölgedeki hayvanlarin kisirlastirilmasi ve asilandiktan sonra geri birakilmak veya sahiplendirilmek üzere Büyüksehir Belediyesinin geçici bakimevlerine gönderilmesi gibi faaliyetleri Büyüksehir ekipleri ile birlikte esgüdümlü sürdürecek.
Kaynak: İHA