Malatya Ticaret Borsasi'nin Geleneksel Iftar Yemegi

Malatya Ticaret Borsasinin iftar yemegi büyük katilimla gerçeklesti. Iftar programinda konusan Borsa Baskani Ramazan Özcan, “Bu yil Malatya’da çok büyük bir don riski ile karsi karsiya kaldik. Hem üreticilerimiz, hem tüccarlarimiz, hem de ihracatçilarimiz büyük bir üzüntü içindedir” dedi.

Malatya Ticaret Borsasi'nin Geleneksel Iftar Yemegi
Ticaret Borsasi tarafindan düzenlenen iftar programina, AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalik, Milletvekili Ahmet Çakir, Baro Baskani Onur Demez, AK Parti Il Baskani Ihsan Koca, CHP Il Baskani Enver Kiraz, MHP Il Baskani Mesut Samanli, Il Jandarma Komutani Albay Ercan Altin, Il Müftüsü Veysel Isildar, çok sayida STK temsilcisi, muhtarlar ve Ticaret Borsasi üyeleri katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Ticaret Borsasi Baskani Ramazan Özcan, Malatya’da çok büyük bir don riski ile karsi karsiya kaldiklarini ve kayisida büyük bir hasar olustugunu belirterek, “Aslinda daha çok görkemli bir program yapmistik ama ayin 13 Nisan’i 14 Nisan’a baglayan gece Malatya’da çok büyük bir don riski ile karsi karsiya kaldik. Hem üreticilerimiz, hem tüccarlarimiz, hem de ihracatçilarimiz ve bütün Malatya büyük bir üzüntü içerisinde burada bütün üreticilerimize geçmis olsun dileklerimiz iletiyoruz” seklinde konustu.

AK Parti Malatya Milletvekilli Ahmet Çakir ise yasanan dondan büyük bir üzüntü duyduklarini ifade ederek, “Yasadigimiz don olayi hepimizi üzmüstür. Bu bir affettir bunun karsisinda yaralari sarmak için arkadaslarimiz ile beraber elimizde geleni yapacagiz konuyu Cumhurbaskanimiza kadar iletecegiz. Kayisi agaci olup olmayanin degil, bu sehirde yasayan herkesi ekonomik olarak etkiliyor” ifadelerini kullandi.

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalik ise donda zarar gören çiftçilerimizin dün oldugu gibi bugünde gereken destegi vereceklerini ifade ederek, ”13 Nisan’i 14 Nisan’a baglayan gece bir don olayi yasandi. Bazi bölgelerimiz bu dondan dolayi çok ciddi hasarlar almis basta Yazihan, Akçadag, Dogansehir ve Darende ve Battalgazi’nin bazi yerlerinde hasarlar olustu. Ilk önce Tarim Il Müdürlügümüz, valimiz ve en son Tarim Bakanimiz ile konustuk. Bakanimiz talimatlarini verdi bizlerde TBMM’ de sizlerin sesi olarak bir kez daha ifade ettik. Donda zarar gören çiftçilerimize dün oldugu gibi bugünde elimizde gelen destegi verecegiz” ifadelerine yer verdi.

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yasanan don konusunda Tarim Bakaninin talimat verdigini hasar tespitine basladiklarini belirterek, “ Malatya’nin en önemli gelir kapisi kaysidir. Geçtigimiz gün olusan donda dolayi hasar gördü. Bu konuda Tarim Bakanimiz talimatlarini verdi hasar tespitinde sonra, ne yapilacagi konusunda karar verilecek. Bu konuda geçmiste oldugu gibi kayisi üreticisinin yaninda olduk bugünde yaninda olacagiz Malatya kayisi üreticisi AK Parti döneminde hep pozitif ayrimcilik görmüstür. Insallah çok hasar çikmaz çiktiginda da bunun hangi çerçevesin de degerlendirilecegine karar veriler ve yolumuza devam ederiz” diye konustu.

Kaynak: İHA