Liseli Agabeyleri Ortaokul Ögrencilerine Model Uçak Yapmayi Ögretti

3 yildir model uçak maketi yapimiyla ilgilenen 11. sinif ögrencisi Harun Mete Ugur, Afyonkarahisar’da Sehit Mustafa Sezer Ortaokulu’nda 25 ögrenciye model uçak yapimiyla ilgili ücretsiz kurs düzenledi.

Liseli Agabeyleri Ortaokul Ögrencilerine Model Uçak Yapmayi Ögretti
Üç gün süren kursta ögrenciler F-22 savas uçaginin maketini yaptilar. Ögrenciler kursta hem el becerilerini gelistirdi hem de tamamladiklari model savas uçagini deneme firsati buldu.

"Türkçe kaynak yetersizligi yasiyoruz"

Özel bir lisede 11. sinif ögrencisi olan Harun Mete Ugur, 3 yildir model uçaklara ilgi duydugunu söyledi.

Ugur konusmasina söyle devam etti:

“Ilgi alanimin Türkiye’de biraz daha yayilmasini istiyorum. Türkçe kaynak yetersizligi yasiyoruz. Bu kaynak eksikligini biraz olsun gidermek için bu konu hakkinda ‘Model Uçak 101’ adinda bir kitap yazmistim. Kitap yazmanin bu konuda yeterlilik sagladigini tam olarak düsünmüyorum. Afyon’da böyle bir aktivite yaptim. Arkadaslarimizin hem el becerilerinin gelismesi hem de temel fizik prensiplerinin hakim olmasi konusunda kendilerini gelistirmesini istiyorum. Bunun model uçaklar hakkinda daha fazla bilgi edinilmesi açisindan önemli bir sey oldugunu düsünüyorum. Bence çok iyi geçti ve arkadaslarimin da keyif aldigini bir seyler ögrendigini düsünüyorum. O yüzden çok mutluyum.”

Sehit Mustafa Sezer Ortaokulu Müdürü Nevzat Çakar da, model uçak kursu düzenlediklerini ifade ederek, “Istanbul’da kolej ögrencisinin destegiyle bu kursu düzenledik. Ögrencilerimizin ilgi ve alakasi yüksekti. Bu tür etkinligi okulumuzda kulüp çalismasi olarak yapmaya devam edecegiz. Ögrencilerimiz adina söz veriyorum. Üç günlük çalismada ögrencilerimiz el becerilerini gelistirdiler. Ürün ortaya çikardilar. Güzel isler basardiklarina inaniyorum.”

Ögrenciler de kursa katilmaktan mutluluk duydugunu söyleyerek, faaliyetlerin devam etmesini istedi.
Kaynak: İHA