Ilk Yardim Egitimleri Her Geçen Gün Daha Fazla Ögretmene Ulastiriliyor

Millî Egitim Bakanligina bagli okul ve kurumlarda çalisan personele verilen egitimlerin sayisi, her geçen gün artiriliyor.

“Ilk Yardim Egitici Egitimi Merkezi” ile 81 il millî egitim müdürlügünde ve Istanbul’daki Anadolu ile Avrupa yakasinda 2 ayri merkezde Saglik Bakanliginca yetkilendirilen toplam 82 “Ilk Yardim Egitim Merkezi” ve 23 ek sinif ile ilk yardim egitim hizmetleri yürütülüyor.

Ayni zamanda Millî Egitim Bakanligi da egitim altyapisini, donanim ve egitmen sayilarini artirarak daha çok sayida egitimler vermek üzere hedeflerini büyütüyor.

Egitici egitimi alan 267 ögretmen ve Saglik Bakanligindan yetki belgesi almis toplamda 676 egitmenle çalismalar devam ediyor. 2019-2022 yillari arasinda 55 bin 460 ögretmen ve personel, okullarda olabilecek acil müdahale gerektiren durumlara karsi “yetkili ilk yardimci” sertifikasi aldi.

Ilk yardim egitimleri Bakanligin yürüttügü pek çok projede de yer buluyor. “Mesleki Egitimde 1000 Okul Iyilestirme” projesi çerçevesinde de 45 bin ögretmen ilk yardimci olmaya hak kazandi. “Çocuklarimiz Ilk Yardimla Daha Güvende” projesi çerçevesinde “Görevimiz Ilk Yardim” slogani ile baslatilan projeyle 260 bin ögretmene ilk yardim egitimi verilmesi süreci devam ediyor.

“Çocuklarimiz Ilk Yardimla Daha Güvende” projesi çerçevesinde 93 bin 24 ögretmen, ’’Avrupa Ilk Yardim Sertifikasi’’ akreditasyonuna sahip “Türk Kizilay Ilk Yardimci Sertifikasi” aldi. Ayrica ögretmenler disinda toplamda 148 bin 484 Bakanlik personelinin ilk yardimci olmasi saglandi.

Okullar arasi basari ve imkân farkliliklarini azaltmak ve egitimde firsat esitligini güçlendirmek amaciyla baslatilan ’’Temel Egitimde 10 Bin Okul" projesinde de ilk yardim egitimleri önemli bir yer tutuyor. Proje çerçevesinde temel egitimde görev yapan ögretmenlere ilk yardim egitimi verilme sürecine baslanacak. Ilk asamada pansiyonlu okullar, okul öncesi egitim okullari, özel egitim okullarinda görev yapan ögretmenlere egitim verilecek.

Millî Egitim Bakanligi, ögretmen ve bakanlik personeline verilen egitimler ve burada edindigi deneyimi diger tüm paydaslariyla da bulusturmaya hazirlaniyor. Okul gida isletmecileri, güvenlik görevlileri, veliler, servis soförleri ve diger paydaslara da ilk yardim egitimlerinin verilmesi planlaniyor.
Kaynak: İHA