Beyaz Cennet Pamukkale'ye Bahar Geldi

UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’nde yer alan, termal sulari ve tarihi zenginligiyle dikkat çeken beyaz cennet Pamukkale, Balkan ülkeleri ve Rusya’daki soguk havadan kaçanlarin akinina ugradi. Antik Kloepatra Havuzunun 36 derece sicakliktaki termal suyu, yerli ve yabanci turistlerle dolup tasti.

Beyaz Cennet Pamukkale'ye Bahar Geldi
Essiz güzelligiyle kendisine hayran birakan, ‘Beyaz Cennet’ olarak da bilinen UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’nde yer alan Pamukkale’ye havalarin isinmasiyla beraber bahar geldi. Sicak havayi firsat bilen yerli ve yabanci turistler travertenlere kendilerini atarak doyasiya vakit geçiriyor. Termal sulari ve tarihi zenginligiyle dikkat çeken Pamukkale, en çok Balkan ülkeleri ve Rusya’daki soguk havadan kaçanlarin akinina ugradi. Bahar tatili için Pamukkale’yi tercih eden yerli ve yabanci turistler, güzelligi ile görenleri cezbeden bembeyaz travertenlerin üzerinde ve Hierapolis Antik Kentinin essiz dogasinda gezintinin tadini çikardi.

Sifayi Kloepatra havuzunda aradilar

Yerli ve yabanci turistler, Pamukkale’nin hemen yani basindaki Antik Kleopatra Havuzuna da yogun ilgi gösterdi. Romatizma, eklem agrilari ve çesitli cilt rahatsizliklarina iyi geldigine inanilan antik havuzun, 4 mevsim 36 derece olan termal suyu her yastan misafirleriyle dolup tasti. 3 ayri kaynaktan beslenen, kalsiyum, magnezyum, bikarbonat ve florür bakimindan oldukça zengin olan antik havuz, Nisan ayinda yüzmenin keyfini çikaran turistlerin gözdesi oldu.

“Her yer bembeyaz bulutlarin üstünde gibisiniz”

Izmir’in Karsiyaka ilçesinden Pamukkale’yi ziyarete gelen Yadigar Sönmez, dogal güzelligi çok begendigi belirterek, “Çok yillar önce geldim o zamanlar genç kizdim, tabi ki her zaman oldugu gibi her yer günden güne güzellesiyor. Muhtesem bir yer olmus, zaten burasi ayri bir yer baska bir dünya, baska bir gezegen gibi çok degisik. Ama çok kalabalik, inanilmaz kalabalik tabii yazin herhalde daha da kalabalik olur. Bembeyaz, sicak sular, keske burada yasayabilsem. Yabanci kisilerin buraya gelmesi ve görmesi tabi ki gayet dogal, çünkü inanilmaz dogaüstü bir yer. Sicak sulari gerçekten çok güzel burada yasamak gibi bir sansimiz olabilse, farkli bir yer. Burasi farkli bir doga, farkli bir ambiyansi var. Nasil söylenir bilmiyorum ama yabancilarin eminim ki dikkatini çeken bunlardir, sicak suyun dogal olarak çikmasidir. Her yer bembeyaz bulutlarin üstünde gibisiniz” diye ifade etti.



Pamukkale’yi görmek için yeniden geldi

5 yil önce ilk kez geldigi Pamukakale’ye hayran kalinca bu kez ailesiyle birlikte yeniden Rusya’dan gelen Kseniya Sheleg ise "Ben daha önce geldim buraya oglumla birlikte o zaman 1 yasindaydi, 5 yil önce gelmistik. Çok güzel buluyorum, çok büyük bir tarihi eser UNESCO’ya dahil oldu. Herkesin görmesi gereken bir yer mutlaka. Nasil kaldi bu zamana kadar, çok güzel bakildi. Annem ile geldim bu sefer ve oglum, esimde geldi. Mutlaka görülmesi gereken bir yer, çünkü çok büyük bir tarihi eser. Herkese öneriyorum, tavsiye ediyorum bir kere mutlaka gelinmesi gerekiyor. Her sey bakimli ve keyifli" diye konustu.

Pamukkale’nin bembeyaz travertenlerinin üzerinde gezinti yapan ve antik Kleopatra Havuzunda termal suyun tadini çikartan yerli ve yabanci turistler dron ile de görüntülendi.
Kaynak: İHA