Belediye Serasinda Yetistirilen Domatesler Ihtiyaç Sahiplerine Dagitiliyor

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi tarafindan kurulan serada yetistirilen domatesler, hasadi yapilarak ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulastiriliyor.

Belediye Serasinda Yetistirilen Domatesler Ihtiyaç Sahiplerine Dagitiliyor
Sanliurfa’da seralar kurarak üretimi ve istihdami destekleyen Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi, kurdugu serada yetistirdigi domateslerin hasadina basladi.

40 ton domates hedefiyle toprakla bulusturulan salkim domates fidelerinden elde edilecek gelirin bir bölümü ile serada çalisan isçilerin maaslari ödeniyor, geriye kalan domateslerin tamami, serada istihdam edilen kadinlarin elleriyle özenle kutulara yerlestirilerek önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulastiriliyor.

Gida üretiminin önem kazandigi bir dönemde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in, "Ekilmedik bir karis toprak birakmayin" talimatlari isiginda kurulan serada domates üretimine baslayan belediye, hem üretime hem de istihdama destek sunarak ihtiyaç sahibi ailelerin yaninda yer aliyor.

“Proje ile kadinlara istihdam sagliyoruz”

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi serasinda çalisan saha sefi Bakir Arslan, “Burada mevsimine göre domates, salatalik, patlican sebzelerin fidesini yetistiriyoruz. Proje ile kadin isçilere istihdam sagliyoruz. Su anda domates yetistiriliyor, hasadina basladik. Burada kadinlar çalisiyor. Onlarla birlikte domates hasadini yapiyoruz. Burada yaptigimiz çalismayla çalisan kadinlar, aile bütçesine katki sagliyor. Bu sekilde ekonomimize destek oluyoruz. Seramiz iki dönümlük bir arazi üzerine kuruludur. Bu alandan domates beklentimiz de 40 tondur. Insallah bu hedefi tuttururuz. Bu ürettigimiz domatesi Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz bir sekilde dagitiyoruz” dedi.

“Aile bütçemize katki sagliyoruz”

Serada çalisan kadin isçilerden Hatice Tekin, “Sabah gelip buraya domates topluyoruz. Topladiktan sonra gidip paket yapiyoruz. Daha sonra belediyeden gelip aliyorlar yardima muhtaç ailelere hediye olarak götürüyorlar. Bu alanda sadece kadinlar çalisiyor. Hem domates topluyoruz, hem de paketleme yapiyoruz. Bu sekilde aile geçimimize katki sagliyoruz” seklinde konustu.

Serada kadin isçilerde Ayse Özdemir ise “Biz burada domates topluyoruz. Daha sonra paketliyoruz. Daha sonra belediye çalisanlari gelip götürüyor. Biz burada çalisarak aile geçimimize destek olmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA