TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül Açiklamasi 'Gerçek Ittifaklar Seçime 4 Ay Kala Kurulacak'

Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, siyasi partilerin ittifaklarina iliskin, "Masalar için çok erken. Daha köprünün altindan çok sular geçer. Gerçek ittifaklar seçime 4 ay kala kurulacak” dedi.

TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül Açiklamasi 'Gerçek Ittifaklar Seçime 4 Ay Kala Kurulacak'


Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Bolu’ya geldi. Bolu Belediyesi’nin kent meydaninda kurdugu iftar çadirinda vatandaslarla birlikte olan Sarigül, daha sonra gazetecilere açiklamalarda bulundu. Cezaevlerinde bulunan hükümlülere af çikarilmasi çagrisinda bulunan Sarigül, “Özellikle terör suçlarina, kadin cinayetlerine, çocuk tacizlerine, uyusturucu operasyonlarina bulasmamis bütün yurttaslarimizi 100. yila girerken bir genel affa davet ediyorum. Suanda cezaevlerinde kapasite artmis vaziyette. Bütün siyasi partileri toplumsal baris, kardeslik hukuku için af düzenlemesi yapmaya davet ediyorum. Bu af düzenlemesiyle birlikte kardeslik hukuku yeniden tesis edilecek, toplumsal baris yeni bastan saglanacaktir” dedi.



“Köprünün altindan çok sular geçer”

Mustafa Sarigül, seçim dönemlerinde kurulan ittifaklar için henüz çok erken oldugunu ifade ederek, “Masalar için çok erken. Daha köprünün altindan çok sular geçer. Siyasette her zaman iki iki daha dört etmez. Çarsidaki hesap pazara uymaz. Bu nedenle bunun daha vakti var. Vakti geldigi zaman Türkiye Degisim Partisi, baris için, demokrasi için, özgürlükler için, Türkiye’nin mutlulugu için, Türkiye’nin içerde huzurlu ve disarida onurlu olmasi için o zaman geldigi zaman gerçek ittifaklar seçime 4 ay kala kurulacak. O ittifaklar bayragimiz, topragimizin ittifaki olacak. Ulusal birligin ittifaki olacak. Inançlara saygili, laikligin ittifaki olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA