Sahinbey Belediyesi Kalp Sagligi Için Yürüdü

Sahinbey Belediyesi, 12-18 Nisan tarihleri arasinda kutlanan ‘Kalp Sagligi Haftasi’ nedeniyle ‘Yürüyen Kalp’ etkinligi düzenledi.

Sahinbey Belediyesi Kalp Sagligi Için Yürüdü
Kalp sagligi konusunda farkindalik olusturup toplumu bilinçlendirmek, halka saglikli yasam aliskanliklari kazandirabilmek amaciyla düzenlenen yürüyüse Sahinbey Belediyesi, Il Saglik Müdürlügü, Milli Egitim Müdürlügü, Emniyet Müdürlügü, Kizilay, Yesilay, Zabita Müdürlügü ve SAHKUT ekibi personelleri katildi.

Mecidiye Handan baslayan yürüyüs Balikli Parki’nda yapilan basin açiklamasiyla son buldu. Düzenlenen yürüyüse vatandaslar büyük ilgi gösterirken, genç sporcular ve kurum temsilcileri vatandaslari spor yapmaya davet etti.

Saglikli yasam için Sahinbey Belediyesi spor alanlari olusturdu

Sahinbey Belediyesi her yastan vatandasin spor yapabilmesi için Akkent Spor Köyünde olusturdugu imkanlarin yani sira yaptigi tüm parklarada spor aletleri kuruyor. Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu gençlerin spor yapmalari için her yil spor ayakkabisi verirken basarili ögrenciler de 40 bin bisiklet hediye etti. Ayrica okullara ve parklara 215 tane hali saha yapti.

Her yil 200 bin kisi kalp rahatsizligindan yasamini yitiriyor

DSÖ verilerine göre, her yil dünyada 17 milyon kisi kalp damar hastaliklari nedeni ile yasamini yitirirken, kalp ve damar hastaliklarina bagli ölümlerin artarak 2030 yilinda 22,2 milyona ulasacagi tahmin ediliyor. Türkiye’de de toplam ölümlerin yüzde 40’i dolasim sistemi hastaliklarina bagli gelisiyor. Türkiye’de her sene yaklasik 200 bin kisinin kalp krizi nedeniyle yasamini yitirdigi kayitlara geçerken, bu oranin trafik kazasi nedeniyle yasanan ölümlerin 30 kati oldugu belirtiliyor.
Kaynak: İHA