Ömer Çelik Açiklamasi 'Türkiye Güçlü Bir Ara Bulucu, Cumhurbaskanimiz Güçlü Bir Lider'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin dis politikalardaki basarisinin çok önemli oldugunu söyleyerek, "Türkiye güçlü bir ara bulucu, Cumhurbaskanimiz güçlü bir lider” dedi.

Ömer Çelik Açiklamasi 'Türkiye Güçlü Bir Ara Bulucu, Cumhurbaskanimiz Güçlü Bir Lider'


AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana’da partisinin gençlik kollarinin tertip ettigi ’Gönlümüz bir, soframiz bir’ sloganiyla Yüregir Millet Bahçesi’den düzenlenen iftar yemegine katildi.

Iftar vaktinden önce vatandaslarla sohbet eden Çelik, ezanin okunmasiyla orucunu vatandaslarla birlikte açti. Iftarin ardindan konusan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adanalilarla bir araya gelmekten mutluluk duydugunu söyledi.

Konusmasinda son dönemlerde yasanan olaylara deginerek Türkiye’nin uyguladigi basarili arabuluculuk ve diplomasisinden söz ederken Çelik, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in önemli bir lider oldugunun altini çizdi.

"Cumhurbaskanimiz önemli bir lider"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Hep beraber çalismaya, üretmeye gayret edecegiz. Sizlerle birlikte bu sofralari paylasmak, bu iftari beraber açmak, bu suyu beraber içmek, bu yemekleri beraber paylasmak bizim için bir nimet. Etrafimizdaki gelismelere ragmen Cumhurbaskanimizin dirayetli yönetimi ile ülkemizin nasil bir cazibe merkezi oldugunu görüyorsunuz. Dünyanin bir savas, bir isgal karsisinda felç oldugu bu dönemde Cumhurbaskanimiz Türkiye’nin tüm bloklarin üzerinde tek basina herkesin yapmasi gereken diplomasiyi tek basina güçlü bir sekilde yönetiyor, sevk ve idare ediyor" diye konustu.



"Müslümanlara yapilan saldirilari kiniyoruz"

Israil güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’daki saldirisini kinayan Çelik, daha sonra sunlari söyledi:

"Türkiye’nin geldigi nokta, eger dünyada bir yerde çatisama varsa, savas varsa bloklar, örgütler, uluslararasi kuruluslarin gücünün yetmedigi durumlarda bile tek basina Türkiye güçlü bir ara bulucu, Cumhurbaskanimiz güçlü bir lider ve Türkiye herkesin güvendigi, masalari kuran, insanligin, çevremizin, dostlarimizin, kardeslerimiz barisi için gayret eden, baris ve istikrar üreten bir ülke olarak yoluna devam ediyor. Mescid-i Aksa’daki olan hadiseler bizi ziyadesi ile üzmüstür. Mescid-i Aksa’nin maneviyatina ve ruhaniyetine tehdit eder sekilde oradaki Müslümanlara yapilan saldiriyi kiniyoruz. Biri çocuk olmak üzere 7 Filistinli kardesimiz hayatini kaybetti. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Cumhurbaskanimizin her zaman vurguladigi gibi, Mecid-i Aksa’nin statüsünün, ruhaniyetinin ve maneviyatinin korunmasi konusundaki hassasiyetimizi her zaman ve her zeminde sürdürmeye devam edecegiz. Türkiye dünyanin her yerinde haksizliga ugrayanin, adaletsizlige ugrayanin yaninda olmaya devam edecek. Atatürk’ün yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini hayata geçirdigimizde nasil sonuçlar aldigimizi, dünyanin buna nasil teveccüh gösterdigini gördük. Bugün burada bu kardesligi gösterdiginiz için hepinize tesekkür ediyorum."

Konusmasinin ardindan alandaki vatandaslarla hatira fotografi çekinen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, daha sonra alandan ayrildi.
Kaynak: İHA