MYP Lideri Yilmaz'dan Muhalefete Elestiri

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yilmaz, muhalefeti elestirerek, “Biz eski sistemi getirecegiz söylemleri, ülkeyi zaman kaybina ugratmaktan baska bir sey degildir” dedi. Seçim süreci yaklastigini kaydeden Yilmaz, Cumhur Ittifaki’nin ise halkayi genisletecek adimlari atmasi gerektigini kaydetti.

MYP Lideri Yilmaz'dan Muhalefete Elestiri
Muhafazakar Yükselis Parti Lideri Ahmet Reyiz Yilmaz, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu. Muhalefeti söylemleri üzerinden elestiren Yilmaz, Cumhur ittifakinin ise genislemesi gerektigini belirtti.

Seçim sürecinin yaklastigini aktaran MYP Lideri Yilmaz, “Özellikle Cumhur Ittifaki halkayi genisletecek adimlari atmalidir. Seçim süreci yaklasmaktadir. Seçime giren partiler hangi ittifak etrafinda genislerse halkin teveccühü o yönde gelisecektir. Bu nedenle Cumhur ittifaki sadece BBP ile bu isi götüremez” dedi.

Yilmaz’dan ‘Baskanlik sistemi’ üzerinden muhalefete elestiri Muhalefetin, ‘Eski sitemi getirecegiz’ tarzindaki söylemlerinin yanlis oldugunu ifade eden Yilmaz, “Biz eski sistemi getirecegiz söylemleri ülkeye yeniden sistem tartismasi ile zaman kaybina ugratmaktan baska bir sey degildir. Bunun yerine mevcut Baskanlik sistemini kuvvetler ayriligi çerçevesinde daha demokratik hale getirmek hem sistem tartismalarina dayali zaman kaybini önleyecek hem de ekonomiye odaklanma süresini daha güçlü hale getirecektir” dedi.

Yilmaz, “Seçimlere girmeye hak kazanmis bir parti büyük bir çalisma ile bu hakka kavusuyor. Her partinin mutlaka mecliste hak ettigi kadariyla yer bulmasi gerekir. Bu kapsam da seçim baraji da mutlaka sifir olmalidir. Bir kaç milletvekili çikarmaya muktedir oy alan bir partinin mecliste olmamasi da yanlistir. Demokratik de degildir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA