Minik Halterciler Kuyucak'ta Yaristi

Aydin’in Kuyucak ilçesi, Türkiye Halter Federasyonu tarafindan düzenlenen Minikler Türkiye Sampiyonasi’na ev sahipligi yapti. 32 ilden 300’e yakin minik sporcunun ter döktügü sampiyona büyük ilgi gördü. Gençlige büyük önem verdigini ifade eden Kuyucak Belediye Baskani Metin Ertürk: “Nazilli Belediyesi, Nazilli Ticaret Odasi ve Kuyucak Belediyemizin ev sahipliginde gerçeklestirdigimiz Minikler Türkiye Halter Sampiyonasi’nin ilçemizde yapilmasi nedeniyle büyük onur duyuyoruz” dedi.

Minik Halterciler Kuyucak'ta Yaristi
Türkiye Halter Federasyonu tarafindan düzenlenen Minikler Türkiye Sampiyonasi’nin yapildigi Kuyucak 32 ilden gelen yaklasik 300 sporcuya ev sahipligi yapti. Kuyucak Belediye Baskani Metin Ertürk’ün ev sahipliginde Kuyucak Kapali Spor Salonu’nda yapilan Türkiye Sampiyonasi’nin 2. günü açilis etkinligine Aydin Vali Yardimcisi Mehmet Gödekmerdan, AK Parti Aydin Milletvekili Riza Posaci basta olmak üzere, Kuyucak Kaymakami Fehmi Sinan Niyazi, Nazilli Kaymakami Sedat Sirri Arisoy, Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, Gençlik ve Spor Il Müdürü Cenap Fillikcioglu, Nazilli Ticaret Odasi Baskani Nuri Arslan, Halter Federasyon Baskani Talat Ünlü ve Kuyucak ilçe Protokol üyeleri ile çok sayida davetli minik haltercilerin mücadelesine tanik oldu.

Saygi durusu ve istiklal marsinin okunmasinin ardindan baslayan açilis töreninde ilk olarak Kuyucak Halk Egitim Merkezi ve ASO bünyesinde ki Halk oyunlari ekiplerinin zeybek gösterisi büyük begeni ile izlendi. Açilis konusmalarinda ilk konusan Gençlik ve Spor Il Müdürü Cenap Fillikcioglu “Türkiye Sampiyonasinin 1. Ayagini Kuyucak’ta yapmaktayiz. Sampiyonada emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Halter Federasyon Baskani Talat Ünlü “Türkiye halterinin geleceginin adimlari iki güzide belediyemiz ve ticaret odamizin destegi sayesinde burada atiliyor. El birliginin ve el ele vermenin en güzel örnegini burada gösteriyoruz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Gençlige büyük önem verdigini ifade eden Kuyucak Belediye Baskani Metin Ertürk; “Nazilli Belediyesi, Nazilli Ticaret odasi ve Kuyucak Belediyemizin ev sahipliginde gerçeklestirdigimiz Minikler Türkiye Halter Sampiyonasinin ilçemizde yapilmasi nedeniyle büyük onur duyuyoruz. Kuyucak ilçesi ve Kuyucak Belediyesi olarak birçok spor dalinda 400’ün üzerinde genç ve çocuklarimiza lisansli sportif faaliyet vermekteyiz. Pamukören’den bu yana her yil düzenli olarak açmis oldugumuz yüzme kurslarinda bugüne kadar 4 binden fazla gencimize ve çocugumuza bilimsel yüzmeyi ögrettik. Ilçemiz sportif altyapisini fiziki olarak hemen hemen tamamlamis durumda. Gençlik Merkezinden Kültür Merkezine, spor alanlarindan kapali spor sahasina kadar olanaklari çocuklarimizin kullanimina sunuyoruz. Bundan sonrada sunmaya devam edecegiz. Güreste, halterde ve birçok spor dalinda yetenekli çocuklarimizin gün yüzüne çikartilmasi ve bu çocuklarimizin ülkemizi basarilarla temsil etmesi en büyük hedefimizdir. Bize bugün bu güzelligi yasatan basta sayin bakanimiz olmak üzere herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kuyucak Kaymakami Fehmi Sinan Niyazi “20 yildir ülkemizin birçok yerinde görev yaptim. Ancak burada tüm mütevazi imkanlara ragmen bunca spor projesinin hayata geçmesi hayallerimizden bile öte oldugunu gördüm. Bu mütevazi imkanlarla güzel neticeler elde etmek mesleki hayatimda büyük bir mutluluk duymama neden oluyor. Dolayisiyla bu organizasyonun burada düzenlenmesinde emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Aydin Milletvekili Riza Posaci ise “Bu etkinlik yerel idarecilerle genel idareciler arasindaki iyi bir is birliginin güzel bir örnegidir. Kuyucak Belediye Baskanimizda bu anlamda çok güzel isler yapiyor. Bizlerde Gençlik ve Spor alt yapisina sagladigimiz desteklerle spor tesisi olmayan mahalle neredeyse birakmadik. Tesisi olmayan mahallelerimize de en kisa zamanda tesislerine kavusturacagiz. Bende emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan ilk iki gün gerçeklestirilen müsabakalarda dereceye giren minik sporculara madalyalari protokol üyeleri tarafindan takdim edildi. Federasyon baskani Talat, organizasyonda emegi geçen protokol üyelerine plaket vererek tesekkür etti.

14 Nisan’da baslayan Türkiye Halter Federasyonu Minikler Türkiye Halter Sampiyonasi 16 Nisan Cumartesi günü sona erecek.
Kaynak: İHA