Ilçe Baskaninin Hakaretleri HTS Kayitlarinda Tespit Edildi

AK Parti Diyarbakir’in Bismil Ilçe Baskani Veysel Yagmur, müsteki Ramazan Yildiz’a telefon görüsmesinde agir hakaret ettigi iddialari, HTS kayitlarinda tespit edildi. Telefonla Ramazan Yildiz’a agir hakaretler yapan ilçe baskani Yagmur hakkinda savcilik tarafindan sorusturma davasi açildi.

Ilçe Baskaninin Hakaretleri HTS Kayitlarinda Tespit Edildi
AK Parti Bismil Ilçe Baskani süpheli Veysel Yagmur ile müsteki Ramazan Yildiz arasinda telefonda bilinmeyen bir nedenden ötürü tartisma yasandi. Iddiaya göre, hakaret dolu telefon görüsmesinin ardindan müsteki Ramazan Yildiz süpheli Yagmur’a dava açti. Savcilik tarafindan yapilan sorusturmada sunlara yer verildi:

"Sorusturma evrakinin incelenmesinde süphelinin suç tarihinde Adalet ve Kalkinma Partisi Bismil Ilçe Baskani olarak görev yaptigi, taraflar arasinda tam olarak bilinmeyen bir neden ile husumet olustugu, süphelinin suç tarihinde kullanmis oldugu telefon hattindan müstekinin kullanmis oldugu telefon hattini arayarak müstekiye tehdit ve hakaret içerikli sözler söyledigi, müstekinin olay tarihinde Adalet ve Kalkinma Partisi Bismil Ilçe Teskilatinda Gençlik Kollarinda Yönetim Kurulunda görev yaptigi, süphelinin alinan savunmasinda iddia edilen sözleri söyledigini beyan ettigi, dosyada mevcut HTS kayitlarinda süphelinin müstekiyi aradiginin anlasildigi, süphelinin üzerine atili suçlari yukarida anlatilan sekilde isledigi tüm dosya çerçevesinde anlasildigi”.

Süphelinin yukarida kabul edilen eylemin Ramazan Yildiz’a yönelik 5237 sayili TCK’nin 125/2ve 106/1 maddelerinde tanimlanan “Sesli, yazili veya görüntülü bir ileti ile hakaret ve tehdit” suçlarini olusturdugu ve süpheli hakkinda kamu davasi açilmasi için yeterli süphenin bulundugu görüldügü dava dosyasinda belirtildi.

Dava dosyasinda, “Süpheli hakkinda isnat edilen suçun 5271 sayili kanunun 253’ncü maddesi uyarinca ’uzlasma’ çerçevesindeki suçlardan olmasi nedeniyle dosyanin uzlasma bürosuna gönderildigi görevlendirilen uzlastirmaci tarafindan yürütülen uzlastirma islemlerinin teklif asamasinda kalarak uzlasmanin saglanmadigi anlasilmakla, Ceza Mahkemesi Kanunun 170/1,2,3,4,5,6. maddelerine uyan tüm yasal ve sekli unsurlari tasiyan Cumhuriyet Bassavciligimiz iddianamesinin, ayni kanunun 175/1 maddesi uyarinca kabulü ile kovusturma evresinin baslatilarak, süphelinin yargilanmasinin mahkemenizce yapilarak eylemine uyan ve yukarida belirtilen sevk maddeleri geregince cezalandirilmasina, süphelinin kasten isledigi suçtan dolayi hapis cezasina mahkumiyetine kadar karar verildiginde 5237 sayili TCK’nin 53/3 maddesi geregince 53/1-c maddesindeki ’kendi alt soyu üzerindeki velayet, vesayet, ve kayyimlik’ yetkilerini kosullu saliverilme tarihine kadar, TCK’nin 53/2 maddesi geregince 53/1 maddesinde sayilan diger haklarini cezasinin infazi tamamlanincaya kadar kullanmaktan yoksun birakilmasina kar verildigi” kaydedildi.
Kaynak: İHA