Eski Karisini Bogarak Öldüren Zanli Tutuklandi

Izmir’in Bornova ilçesinde bogulmus ve battaniyeye sarilmis halde ölü bulunan Remziye Tüysüz cinayetiyle ilgili gözaltina alinan eski koca, çikarildigi mahkemece tutuklandi. Zanlinin kardesi ve babasi ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Eski Karisini Bogarak Öldüren Zanli Tutuklandi
Olay, 13 Nisan günü aksam saatlerinde Bornova ilçesi Merkez Mahallesi’nde bulunan bir evde meydana geldi. Iki çocugunu görmek için Konya’dan Izmir’e gelen Remziye Tüysüz (22), eski kocasi Yalçin P. tarafindan bogularak öldürülmüs, ardindan cesedi battaniyeye sarili halde bulunmustu. Olayla ilgili Yalçin P. ve ailesinden 4 kisi daha polis ekipleri tarafindan gözaltina alinmis, Yalçin P. ilk ifadesinde cinayeti kendisinin isledigini itiraf etmisti. Izmir Adli Tip Kurumuna kaldirilan Remziye Tüysüz’ün cenazesi ailesi tarafindan teslim alinarak defnedilmek üzere Diyarbakir’in Çermik ilçesine gönderildi.

KATIL ZANLISI KOCA TUTUKLANDI

Olayla ilgili gözaltina alinan süphelilerden babaanne Hanim P. ve Yalçin P.’nin küçük kardesi Furkan P., emniyetteki ifadelerinin ardindan saliverildi.

Cinayeti isledigini emniyette itiraf ettigi ögrenilen eski koca Yalçin P. ile kardesi Osman P. ve babasi Hanifi P.’nin ise emniyetteki islemleri tamamlandi. Cinayetle ilgili eski koca Yalçin P. ile kardesi ve babasi adliyeye sevk edilirken, katil zanlisi Yalçin P., çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Osman P. ile Hanifi P. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

IFADESINDE SUÇUNU ITIRAF ETMISTI

Öldürülen kadinin eski kocasi Yalçin P.’nin ilk ifadesinde suçunu itiraf ettigi, ifadesinde Tüysüz ile evliliklerinin siddetli geçimsizlik sebebiyle bittigini, dün de benzer konular sebebiyle tartistiktan sonra sinirlerine hakim olamadigini ve elleriyle bogarak öldürdügünü söyledigi ileri sürülmüstü.

Olayla ilgili baslatilan genis çapli sorusturma sürüyor.

(Ali Ihsan Çiftçi / IHA)
Kaynak: İHA