Bal Üreticilerine Hibe Destekli Petekler Dagitildi

Kirklareli’nde ari yetistiricilerine bal üretiminde kullanilmak için hibe destegi ile petek dagitimi yapildi.

Bal Üreticilerine Hibe Destekli Petekler Dagitildi
Kirklareli’nin Babaeski ilçesinde bal üretimi yapan üreticilere Kirklareli Il Özel Idaresi’nin yüzde 75’lik hibe destegi ile petek dagitimi yapildi. Peteklerin yüzde 25’lik ücretinin üreticiler tarafindan ödendigi projede, 39 ari yetistiricisine 635 kg petek dagitildi. Kirklareli Il Özel Idaresi’nin yüzde 75 oraninda verdigi hibe destegi ile finanse edilen projede, bölgede bulunan ari üreticilerinin desteklenerek ekonomiye ve üretime katki saglamalari amaçlaniyor.

‘Temel Petek Dagitim Projesi’ olarak adlandirilan çalismada, petek bedellerinin yüzde 25’i Babaeski ilçesinde bulunan 39 ari üreticisinden, kalan kismini ise Kirklareli Valisi Osman Bilgin’in girisimleri ile Kirklareli Il Özel Idaresi tarafindan karsilandi. Proje dogrultusunda temin edilen petekler düzenlenen etkinlik ile hak sahiplerine dagitildi.

Düzenlenen etkinlikte konusan Kirklareli Tarim ve Orman Il Müdürü Mehmet Aksoy, “Bölgemiz bulundugu cografi konum itibariyle çok zengin bir floraya ev sahipligi yapiyor. Özellikle son zamanlarda aricilik faaliyetleri hakkinda yasanan gelismelerin oldukça umut verici.

Ilimizde aricilikla istigal eden ve AKS (Aricilik Kayit Sistemi)’ye kayitli 907 arici ve AKS’ye kayitli aktif, toplam 64 bin 42 arili kovan bulunmakta. Ayrica Türk Seker tarafindan temin edilerek Il Müdürlügümüz koordinesinde aricilarimiza dagitimi yapilacak olan besleme sekerinin birliklerden talep edilmesi gerektigini hatirlatmak istiyorum. Bu proje ile ilimizde aricilik faaliyetlerinin gelismesine katki da bulunarak, cografi isaret tescil belgesi alan mese balinin ülke çapinda bir marka haline gelmesi için çalismalarimizi araliksiz sürdürecegiz. Dagitilan temel petek ile hem ari ürünlerinde çesitliligin ve üretimin artmasini hem de üreticilerimizin gelir düzeyini yükseltmeyi amaçliyoruz" ifadelerini kullandi.

Düzenlenen etkinlige Babaeski Kaymakami Senol Levent Elmacioglu, Babaeski Belediye Baskan Vekili Nuray Öner Polat, Kirklareli Il Özel Idaresi Tarim Komisyonu Baskani Ilhan Okumus, Kirklareli Tarim ve Orman Il Müdürü Mehmet Aksoy ile Tarim Orman Il Müdürlügü’nün Sube Müdürleri, Tarim ve Orman Ilçe Müdürlerinin yani sira üreticiler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA