68. Sait Faik Hikaye Armagani Kisa Listesi Açiklandi

Darüssafaka Cemiyeti ve Türkiye Is Bankasi Kültür Yayinlari is birligiyle 68’incisi düzenlenen Sait Faik Hikaye Armagani’nin jürisi, yaptigi degerlendirme neticesinde yarismaya basvuran 176 öykü kitabi arasindan seçilen 10 kitaplik kisa listeyi açikladi.

68. Sait Faik Hikaye Armagani Kisa Listesi Açiklandi


Darüssafaka Cemiyeti ve Türkiye Is Bankasi Kültür Yayinlari is birligiyle 68’incisi düzenlenen Sait Faik Hikaye Armagani’na bu yil, geçen seneki katilimci sayisinin iki katindan da fazla basvuru yapildi. Sait Faik Hikaye Armagani’nin jürisi, yaptigi degerlendirme neticesinde yarismaya basvuran 176 öykü kitabi arasindan seçilen 10 kitaplik kisa listeyi açikladi.



Kitaplarinin telif haklarini ve mal varligini Darüssafaka’ya bagislayarak annesi veya babasi hayatta olmayan, maddi olanaklari yetersiz çocuklarin egitimine destek veren, Türk hikayeciliginin önde gelen yazarlarindan Sait Faik Abasiyanik’in anisina 1964 yilindan bu yana düzenlenen Sait Faik Hikaye Armagani’nin 68’incisinin sahibinin belirlenmesi için geri sayim basladi.



2019 yilinda ödül yönetmeliginde yapilan düzenlemeyle, öncelikle 10 kitaplik kisa bir listenin kamuoyuyla paylasilmasina karar verildigi duyurulmustu. Jürinin 176 kitap arasindan seçtigi kisa liste alfabetik olarak söyle:

Aglaya Aglaya Öldük Anam Bacim, Mustafa Çiftçi (Iletisim Yayinlari)

Alametler Kitabi, Gaye Boralioglu (Iletisim Yayinlari)

Ates Sönene Kadar, Aylin Balboa (Iletisim Yayinlari)

Atesten Atlamak, Fatma Nur Kaptanoglu (Can Yayinlari)

CIS, Hakan Saripolat (Ithaki Yayinlari)

Daha Iyi Misin?, Hande Ortaç (Iletisim Yayinlari)

Dönme Dolap Düsleri, M. Özgür Mutlu (Ithaki Yayinlari)

Gör Bagir, Fuat Sevimay (Ithaki Yayinlari)

Karsambaç, Zafer Doruk (Sel Yayinlari)

Yok Yolcu, Kâmil Erdem (Sel Yayincilik)

Bu yilki Armagan’in sahibi ise jürinin kisa listeye giren kitaplara iliskin degerlendirmesi neticesinde Sait Faik’in vefat yil dönümü olan 11 Mayis’ta açiklanacagi belirtildi.
Kaynak: İHA