Ukrayna, Rusya'nin Saldiracagina Dair Istihbarati 22 Subat'ta Almis

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, Rusya’nin Ukrayna’ya saldiracagina dair istihbarata 22 Subat’ta sahip olduklarini ifade ederek, “22 Subat’ta savas basliyor diyemezdik” dedi.

Ukrayna, Rusya'nin Saldiracagina Dair Istihbarati 22 Subat'ta Almis
Rusya-Ukrayna Savasi devam ederken, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, Rusya’nin Ukrayna’daki hedefleri hakkinda açiklamalarda bulundu. Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilarinda ilk hedeflerinden birinin Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’e suikast oldugunu ifade eden Danilov, "Savasin ilk günlerinde Devlet Baskanligi Ofisi yakinlarinda çok sayida silah sesleri yükseldi. Kaç kisiyi etkisiz hale getirdigimizi açiklamak istemiyorum. Devlet Baskani korumalarina tesekkür etmek istiyorum. Rusya’nin ilk hedefi Zelenskiy’i öldürmekti. Bir numarali hedefleri buydu” dedi.



“22 Subat’ta savas basliyor diyemezdik”

Rusya’nin Ukrayna’ya saldiracagini dair istihbarata sahip olduklarini ifade eden Danilov, "22 Subat saat 19.20’de bunun gerçeklesecegine ve savas çikacagina dair ihbar aldik ama biz çikip 22 Subat’ta savas basliyor diyemezdik. Zelenskiy’den sonra kimi basa getirmeye hazirladiklarini da biliyoruz" ifadelerini kullandi.

"Belarus topraklarinin kullanilacagini beklemiyorduk"

Belarus’un topraklarinin savasa dahil olacagini beklemediklerini de açiklayan Danilov, "Saldirilar 24 Subat’ta saat 05.00’de degil 03.40’ta ilk Rus konvoyunun Lugansk topraklarindan girmesiyle basladi.

Hazir olmadigimizi söyleyenler sadece bu islerin nasil yürüdügünü bilmeyenlerdir. Beklemedigimiz tek sey savasa Belarus topraklarinin da dahil olacagiydi" dedi.

Kaynak: İHA