Kars Nisan Ayinda Kisi Yasiyor Açiklamasi Kente Kar Kalinligi 20 Santimetreyi Geçti

Kars, Nisan ayinda kisi yasiyor. Kentte gece baslayan kar yagisi etrafi yeniden beyaza bürüdü.

Kars Nisan Ayinda Kisi Yasiyor Açiklamasi Kente Kar Kalinligi 20 Santimetreyi Geçti
Kars’ta etkili olan soguk ve yagmurlu hava, yerini kar yagisina birakti. Gece baslayan ve lapa lapa yagan kar, vatandaslari sasirtti. Kente kar kalinligi 20 santimetreyi geçerken, birçok köy yolu da ulasima kapandi.

“Millet Ege’de denize giriyor ben burada kar kürüyorum”

Batida insanlarin Ege’de denize girmeye basladigini ifade eden Güven Öztürk, “Nisan’in ortasinda kar kürüyoruz. Millet Ege’de denize giriyor. Ben de burada kar kürüyorum” dedi.

Kar yagisinin çiftçileri zor durumda birakacagini belirten Mehmet Asasin, “Nisan’in ortasi ilk defa görüyorum. Bu kar aksam yagmaya basladi ve arabayi disarida biraktim araba çalismadi. Gerçekten görüntü olarak çok güzel, ama bizim çiftçimiz için dogu için iyi degil bu kadar kar, artik çift zamani biliyorsunuz” diye konustu.

Kentte yagan kar vatandaslari da hazirliksiz yakaladi. Sabah erken saatlerde islerine giden vatandaslar kaldirimlarda yürümekte zorlanirken, is yerlerini açan vatandaslarda kar kürüdü.

Öte yandan Meteoroloji 12. Erzurum Bölge Müdürlügü’nce kar ve don uyarisi yapilmisti.

Meteoroloji 12. Erzurum Bölge Müdürlügü’nden yapilan uyarida, “Balkanlar üzerinden gelen soguk havayla birlikte Erzincan, Erzurum, Kars, Agri, Igdir ve Ardahan illerinde hava sicakliklarinin hissedilir derecede (10-15 derece) azalmasi bekleniyor. Ülkemizin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yagislarin ise yüksek kesimler basta olmak üzere yer yer karla karisik yagmur ve kar seklinde olacagi tahmin ediliyor. 12 Nisan 2022 Sali günü ilk saatlerden itibaren bölgenin yükseklerinde zirai don tehlikesi bulunmaktadir. 17 Nisan 2022 Pazar gününe kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karsi tarimsal faaliyetlerle ugrasan vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarilari dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir” ifadelerine yer verilmisti.
Kaynak: İHA