Prof. Dr. Bülent Görenek Kopenhag'da Kalp Çarpintilarini Anlatti

Avrupa Kalp Ritmi Birligi’nin geçen hafta Kopenhag’da yaptigi konferansa katilan Prof. Dr. Bülent Görenek, kalp çarpintilari hakkinda bilgi ve deneyimlerini paylasti.

Prof. Dr. Bülent Görenek Kopenhag'da Kalp Çarpintilarini Anlatti


Çogu Avrupa ülkelerinden bes bine yakin kardiyoloji uzmaninin bulustugu toplantiya Prof. Dr. Bülent Görenek davetli olarak katildi.

Kongrede kalp çarpintilari hakkinda en güncel tani ve tedavi yöntemleri tartisildi. Prof. Dr. Bülent Görenek en sik görülen kalp çarpintilarindan olan "atriyal fibrilasyon" konusundaki bilgi ve deneyimlerini meslektaslari ile paylasma imkani buldu.

“Uygun tedavi edilmeyen hastalarda felce sebep olabilir”

Atriyal fibrilasyonun kalbin kulakçiklarindan kaynaklanan bir çarpinti türü oldugunu vurgulayan Görenek, uygun tedavi edilmeyen hastalarda beyne giden pihtiya bagli inmeye yani felce sebep olabilecegini aktardi. Hastaligin tedavisinden bahseden Görenek, “Atriyal fibrilasyonlu pek çok hastada pihti önleyici ilaçlar hayat kurtarici olmaktadir. Hastaligin tedavisinde ’ablasyon’ dedigimiz yöntemle kalp içinde çarpintiya neden olan yerleri dondurma islemi yüz güldürücü sonuçlar vermektedir. Bazi hastalarda ise çarpintiyi kontrol altina almak için çesitli ilaçlardan yararlanilmaktadir” dedi.

Kaynak: İHA