Kusadasi Belediyesi'nde Toplu Is Sözlesmesi Sevinci

Kusadasi Belediyesi’ne bagli Personel A.S ile Belediye Is Sendikasi arasinda sürmekte olan toplu is görüsmelerinin uzlasma ile sonuçlanmasinin ardindan imzalanan toplu is sözlesmesi halaylarla kutlandi. Personel A.S isçilerinin toplu is sözlesmesi sevincine ortak olan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ve Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, emegin ve emekçilerin yaninda olmayi sürdüreceklerinin mesajini verdi.

Kusadasi Belediyesi'nde Toplu Is Sözlesmesi Sevinci


Kusadasi Belediyesi’ne bagli Personel A.S ile Türk-Is’e bagli Belediye-Is Sendikasi arasinda 730 isçiyi ilgilendiren toplu is sözlesmesi görüsmeleri neticesinde 3 bin 100 TL olan en düsük isçi maasinin 5 bin 435 TL’ye yükseltilmesi çalisanlar arasinda sevinçle karsilandi Uzlasmanin saglanmasinin ardindan Kusadasi Belediyesi Ana Hizmet Binasi önünde bir imza töreni düzenlendi.

Törene Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, CHP Aydin Milletvekili Hüseyin Yildiz, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, CHP Kusadasi Ilçe Baskani Mehmet Gürbilek, belediye baskan yardimcilari, belediye meclis üyeleri ve Belediye Is Sendikasi Aydin Subesi yöneticileri katildi.

Törende Personel A.S isçileri, ellerinde tasidiklari “Birlikte Güçlüyüz”, “Anladik ki Yalniz Degiliz” yazili dövizlerle her zaman kendilerine destek olan iki belediye baskanina tesekkür etti.

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, göreve geldikleri günden bu yana Türkiye’de ve dünyada olaganüstü kosullarin hâkim olduguna dikkat çekerek söyle konustu: “Kusadasi Belediyesi olarak bu kosullara boyun egmeden sizlerle beraber çalismaya ve hizmet üretmeye devam ettik. Sizler bu süreçte gösterdiginiz emek ve fedakârlik ile gücümüze güç kattiniz. 2022 yilina geldigimizde ise savas kosullarini aratmayan bir ekonomik kriz ile karsi karsiya kaldik. Ancak tüm bu olumsuzluklara ragmen sizler için en iyisini yapmaya çalistik. Ülkemizi saran yangin içinde sizlerin refahini nasil yükseltebilecegimizin hesabini titizlikle yaptik. Devletin açikladigi asgari ücretin üzerinde bir ücret vaat ettik. Enflasyonun her geçen gün artmasi nedeniyle toplu is görüsmesi süreci uzadi. Tecrübesine, öngörüsüne sonuna kadar güvendigim, her zaman arkamizda duran Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’nun masasinda sendikamizla el sikistik ve belediyemizde en düsük isçi maasi 5 bin 435 TL oldu. Bundan dolayi büyük bir mutluluk ve kivanç duyuyoruz. Tüm mesai arkadaslarima ve sendika yönetimimize gösterdikleri anlayis nedeniyle tesekkür ediyorum. Bu sürece aktif olarak katilan ve destegini bizlerden esirgemeyen Özlem Baskanimiza ve bugün bizleri yalniz birakmayan Aydin Milletvekilimiz Hüseyin Yildiz’a da tesekkürlerimi sunuyorum. Toplu is sözlesmemiz hayirli, ugurlu olsun.”

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ise Personel A.S ile Belediye Is arasinda imzalanan toplu is sözlesmesinin hayirli olmasini dileyerek “Allah nazarlardan, kem gözlerden saklasin. Sizler gece demeden, gündüz demeden çalisiyor, bu kent için hizmet üretiyorsunuz. Kusadasi halki sizlerin çalismasindan çok memnun. Bizler sizlerle güçlüyüz. Kusadasi’na bugüne kadar 302 milyon TL yatirim yapmisiz. Ama elbette ki yetmez. Sizinle birlikte bu kente hizmet edecegimiz daha uzun yillar var önümüzde. Çok daha iyi sartlarda imzalayacagimiz nice nice toplu sözlesmelere” diye konustu.

Kaynak: İHA