Osmangazi'den 650 Yillik Gelenek
Osmangazi Belediyesi, bu yil 17.’sini gerçeklestirdigi Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nin Fethi Senlikleri çerçevesinde ilk defa sehrin 650 yillik gelenegi olan ‘Gezek Gecesi’ düzenledi.

Programin açilis konusmasini yapan Baskan Yardimcisi Cem Kürsad Hasanoglu, “Fetih Senlikleri çerçevesinde düzenledigimiz Gezek Gecesi’nin en önemli simgelerinden biri olan Gezek fenerini, bu yil ilk defa Osmangazi’de yakmanin mutlulugu içerisindeyiz. 650 yildir sehrimize ait olan ve UNESCO Insanligin Somut Olmayan Kültürel Mirasinin Temsili Listesinde yer alan bu degerli gelenek, bizlere adeta yeni bir soluk getirdi. Kisacasi tazelendik. Müzik dostlarimizi bulusturan gecenin hayirlara vesile olmasini diliyorum” dedi.
Bursa’nin asirlik geleneklerinden olan gecede farkli meslek gruplarindaki insanlar ile saz ve söz üstatlari bir araya gelirken, Türk Sanat Müzigi’nin unutulmaz eserleri hep bir agizdan seslendirilirdi. Renkli görüntülerin yasandigi Gezek sonunda sahnelenen Zeybek gösterisi ise vatandaslari mest etti.
